latinica  ћирилица
20/04/2024 |  08:30 ⇒ 10:33 | Аутор: РТРС

Павловић: Резолуција о Сребреници једнострани политички акт (ВИДЕО)

Ово што треба да се деси у Генералној скупштини Уједињених нација када је ријеч о резолуцији о Сребреници је једнострани политички акт бошњачке елите из Сарајева и водећих земаља Запада, рекао је за РТРС директор Центра за друштвено-политичка истраживања Душан Павловић.
Јутарњи програм, гост Душан Павловић - Фото: РТРС
Јутарњи програм, гост Душан ПавловићФото: РТРС

- У Генералној скупштини уједињених нацијама о томе ће да одлучују људи који не знају шта се дешавало у БиХ, и могу да донесу одлуку која може буде фатална и да донесе нову нестабилност, нове патње и страдања у БиХ - сматра Павловић.

Када је ријеч о Извештају Независне међународне комисије за истраживање страдања свих народа у сребреничкој регији у периоду од 1992. до 1995. године, Павловић је навео да су активно на том извјештају радили годину и по данас десет свјетских стручњака и гдје су научно утврђене чињенице.

- Степен неодговорности је шокантан и говори о малициозности колективног Запада који подржавају ову иницијативу и поново изазивају нестабилност у БиХ - рекао је Павловић.

Нагласио је да је покушај наметања резолуције, односно наметања Србима квалификације која не одговара реалности и чињеницама, дјело оних који имају крваве руке и у прошлости су одговорни за милионска страдања и геноцид над неколико народа.

- У овом тренутку, када се одлучује о резолуцији о Сребреници, неопходно јединство цијелог српског народа, јер се сада воде одлучујуће и преломне битке за опстанак Срба - поручио је Павловић.