latinica  ћирилица
20/04/2024 |  08:36 ⇒ 09:34 | Аутор: СРНА

Проходност путева задовољавајућа, магла у котлинама

Проходност већине путева у Републици Српској и Федерацији БиХ је задовољавајућа, на дионицама које пролазе кроз усјеке и поред камених косина могући су одрони, а у котлинама и дуж ријечних токова мјестимично има магле, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.
Путеви - Фото: РТРС
ПутевиФото: РТРС

Због бициклистичке трке "Београд-Бањалука 2024" данас од 10.45 до 16.30 часова саобраћај ће привремено бити обустављан на дионицама Вишеград три - Добрун, Рогатица - Саставци, Подроманија-Рогатица, Соколац-Подроманија, Сумбуловац-Подроманија и Љубогошта-Пале.

Због радова на магистралном путу Градишка - Нова Топола - Клашнице и изградње три кружна тока на дионици Клашнице један - Нова Топола измијењен је режим саобраћаја.

На дијелу магистралног пута Подроманија-Доња Љубогошта, на локалитету Хан Дервента у општини Пале, због минерских радова долазиће до повремене обуставе саобраћаја од пет до седам минута.

Због изградње кружне раскрснице на споју магистралних путева Градишка - Нова Топола и Чатрња - Градишка, такође је измијењен режим саобраћаја.

На магистралном путу Градишка - Козарска Дубица, на улазу у Орахову, због активираног клизишта саобраћа се успорено.

На дионици магистралног пута Добро Поље - Миљевина саобраћа се успорено једном саобраћајном траком, наизмјеничним пропуштањем возила.

Због оштећења моста на магистралном путу Саставци-Устипрача саобраћа се једном саобраћајном траком. На мосту је забрањен саобраћај за возила чија дозвољена маса премашује 30 тона.

Саобраћај је, због радова, измијењен на магистралном путу Брод на Дрини /Фоча/ - Хум /Шћепан Поље/ и на магистралном путном правцу Руданка-Добој због укључивања и искључивања механизације ангажоване на изградњи ауто-пута на Коридору "Пет це" од моста Руданка до тунела Путниково брдо два.

На магистралном путу Рача-Бијељина у рејону Балатуна, због радова, саобраћа се успорено, једном траком. На истом путном правцу, због оштећења коловоза и повећане фреквенције теретних возила, неопходна је опрезна вожња.

Због бушачко-минерских радова саобраћај ће привремено бити обустављен на магистралном путу Сарајево - Фоча, дионица Трново - Миљевина у кањону ријеке Бистрице од 7.00 до 16.00 часова и то два пута по пет до седам минута.

На дионици магистралног пута Брод на Дрини - граница БиХ/Црна Гора /Шћепан Поље/ забрањен је саобраћај за сва возила носивости веће од 16 тона.

У Федерацији БиХ на магистралним путевима Кључ-Сански Мост /на улазу у Сански Мост/ и Столац-Неум /на улазу у Неум/, због радова, саобраћај је обустављен и преусмјерен на обилазнице.

Радови су у току и на магистралним путевима Кладањ-Власеница /Гојсалићи/, Тарчин-Коњиц /на двије локације/, Јелах-Добој /Крашево/, Травник-Доњи Вакуф /Комар/, Јабланица-Потоци /Доња Јабланица/, Чевљановићи-Нишићи, као и у Сарајеву /на транзиту од Бистрика према Врацама/. На мјестима радова саобраћа успорено.

На граничним прелазима у БиХ јутрос нема дужих задржавања.

На прелазу Каракај код Зворника забрањен је саобраћај за возила носивости веће од пет тона. Теретна возила изнад пет тона преусмјеравају се на нови мост Братољуб у Братунцу и на гранични прелаз Рача, док аутобуси могу користити гранични прелаз Шепак.