latinica  ћирилица
20/04/2024 |  11:30 ⇒ 16:03 | Аутор: ТАНЈУГ

Вучић: Супротставићемо се усвајању резолуције о Сребреници свом снагом

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас по питању усвајања резолуције о Сребреници и става Сједињених Америчких Држава, да иако када, како је рекао, "Америка подигне два прста, иза једног стоји 70 држава," Србија ће се свом снагом супротставити.
Александар Вучић (Фото: TANJUG/ SAVA RADOVANOVIĆ/ bg) -
Александар Вучић (Фото: TANJUG/ SAVA RADOVANOVIĆ/ bg)

Он је одговарајући на питање новинара да ли разговори са америчким званичницима, као данашњи са помоћником секретара Бироа за европске и евроазијске послове Стејт департмента Џејмсом О'Брајаном могу да утичу на намјеру Србије да спријечи усвајање тог документа, Вучић је рекао да ће се Србија снажно борити.

- Ја све кажем у лице, не кажем све оно што сам у разговору имао са О`Брајаном, али све што је важно за грађане кажем у лице. Не кријем колико нам тешко пада све ово што се дешава. Што се тиче борбе око резолуције, ми знамо да Америка када подигне два прста, један прст има 70 земаља за себе. Ми смо сами, и такви сами супротставићемо им се по питању резолуције, колико год можемо свом својом снагом - рекао је Вучић на конференцији за медије након састанка са О`Брајеном.

Он се захвалио О`Брајену на посјети и рекао да се нада да ће билатерални односи ићи узлазном путањом.

Састанаку Вучића са О'Брајаном присуствовали су и амбасадор САД у Србији Кристофер Хил, директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић и бивши амбасадор у САД Марко Ђурић.