latinica  ћирилица
20/04/2024 |  13:24 ⇒ 18:45 | Аутор: РТРС

Гогановић: Покренута процедура утврђивања чињеница о вјежбању гађања на војном полигону код Мостара

Замјеник министра одбране у Савјету министара Александар Гогановић изјавио је Срни да је систем командовања у Оружаним снагама БиХ већ покренуо процедуре утврђивања чињеница и околности, као и повреде безбједности локације поводом медијске информације да су лица повезана са вехабијским покретом вјежбала гађање на војном полигону код Мостара, а међу којима су биле и четири малољетне женске особе.
Александар Гогановић - Фото: РТРС
Александар ГогановићФото: РТРС

Чињеница да су припадници одређених група улазили на војно контролисано подручје, каже Гогановић,представља нарушавање безбједности система одбране.

Од цивилне безбједносне агенције на нивоу БиХ очекује да детаљно истраже ко су припадници организација које вјежбају гађање на војном полигону код Мостара.

- Константно упозоравам колегу Хелеза да у систему одбране постоје проблеми које требамо заједно рјешавати умјесто што се бавимо дневно-политичким темама. Чињеница да су припадници одређених група улазили на војно контролисано подручје сама по себи је забрињавајућа и представља нарушавање безбједности система одбране. Систем командовања у Оружаним снагама је већ покренуо процедуре утврђивања чињеница и околности самог догађаја и повреде безбједности локације. Колега Хелез коментарише постојање наводних руских кампова у Републици Српској и тиме непотребно шири страх и панику међу грађанима а напоменуо бих да за њихово постојање никада нисмо добили потврду - навео је Гогановић.