latinica  ћирилица
20/04/2024 |  13:37 ⇒ 17:26 | Аутор: РТРС

Убиство у Бањалуци; Једно лице лишено слободе

Полицијски службеници Полицијске управе Бањалука, иденфиковали су и лишили слободе лице Д.Р. из Бањалуке, због постојања основа сумње да је починило кривично дјело убиство.  
Полиција Српске - Фото: РТРС
Полиција СрпскеФото: РТРС

- Предузимањем оперативних мјера и радњи, након извршеног увиђаја у мјесту Кола, град Бањалука, гдје је јуче око 06.35 часова у близини основне школе пронађено беживотно тијело лица Р.В. из Бањалуке, полицијски службеници су дошли до сазнања да је лице Д.Р. употребом физичке снаге и подесног предмета нанијело повреде лицу Р.В. услијед којих је исти преминуо - наводи се у саопштењу МУП-а Српске.

Истичу да је на основу наредбе дежурног тужиоца Окружног јавног тужилаштва Бањалука у Бањалуци у Заводу за судску медицину Републике Српске извршена обдукција, којом приликом је утврђено да је смрт лица Р.В. наступила насилним путем, као посљедица више нанесених удараца тупим предметом у предјелу главе.

- На основу наредбе судије Окружног суда у Бањалуци, а уз претходну сагласност дежурног тужиоца Окружног јавног тужилаштва Бањалука, 19.04.2024. године извршени су претреси стана и возила које користи лице Д.Р., којом приликом су пронађени и одузети предмети који се могу довести у везу са извршењем наведеног кривичног дјела - додаје у саопштењу.

Наводе да су све мјере и радње предузете су под надзором дежурног тужиоца Окружног јавног тужилаштва Бањалука, а након компетирања и документовања предмета лице Д.Р. ће данас уз извјештај о почињеном кривичном дјелу бити предато у надлежност Окружног јавног тужилаштва Бањалука.