latinica  ћирилица
20/04/2024 |  14:22 ⇒ 14:22 | Аутор: СРНА

Клокић: Снажнија подршка српским повратницима са подручја Мостара и Херцеговине

Министарство за европске интеграције и међународну сарадњу Републике Српске пружиће снажнију подршку социјалним, хуманитарним, културним и образовним активностима српских повратника на подручје Мостара и Херцеговачко-неретванског кантона посредством Канцеларије Српске у Мостару, изјавио је ресорни министар Златан Клокић.
Златан Клокић - Фото: РТРС
Златан КлокићФото: РТРС

Клокић је данас у Мостару разговарао са шефом Канцеларије Републике Српске у Мостару Горицом Рашовић и запосленима у Канцеларији о положају српске заједнице у овом граду, те сарадњи институција Српске са институцијама у Мостару и Херцеговачко-неретванском кантону.

Клокић је навео да ће настојати да се ојача сарадња Канцеларије са Секретаријатом за расељена лица и миграције, али и са Министарством расељених особа и избјеглица Федерације БиХ ради квалитетније подршке повратницима на подручју Херцеговине.

- Разговарали смо и о јачању сарадње Канцеларије Републике Српске са представништвима Српске у Београду и Бечу, као и о могућностима да се одређене активности и пројекти везани за повратнике на овом подручју у будућности реализују посредством Канцеларије у Мостару. Радује ме што су већ договорени веома квалитетни пројекти који ће помоћи повратничком становништву у Мостару и Херцеговини, те младима и дјеци - рекао је Клокић.