latinica  ћирилица
20/04/2024 |  15:43 ⇒ 19:56 | Аутор: РТРС

Зеница: СИПА ухапсила лице због тероризма

Полицијски службеници Државне агенције за истраге и заштиту (СИПА) су, поступајући по усменом налогу Суда БиХ, на подручју Зенице реализовали претресе стамбених и помоћних објеката и покретних стари на двије локације и слободе лишили једно лице.
СИПА - Фото: РТРС
СИПАФото: РТРС

Лице је лишено слободе, 19. априла 2024. године, због постојања основа сумње да је починило кривично дјело тероризам. 

- Након лишења лице је спроведено у просторије СИПА радио криминалистичке обраде и испитивања у својству осумњиченог. О даљем статусу лица ће се одредити Тужилаштво БиХ. Извршеним претресима откривени су и привремено одузети предмети који могу послужити као доказ у кривичном поступку и то два мобилана телефона, нож и пиштољ за који се сумња да је користио на снимку, а за који је на лицу мјеста утврђено да се у ствари не ради о правом ватреном оружју - саопштено је из СИПА.

Како се додаје у саопштењу, а према прикупљеним сазнањима, лице лишено слободе је на свом "Фејсбук" профилу објавило видео снимак на којем се исти налази, те представља као Е. П. и говори да је "кренуо убијати невјернике и чифуте, те непријатеље муслимана" и говори да ће убијати ножем који се види на видеу, као и пиштољем непознате маке.

- Наведене активности су реализоване у сарадњи са Обавјештајно безбједносном агенцијом БиХ и Министарством унутрашњих послова ЗЕ-ДО кантона - додаје се у саопштењу.