latinica  ћирилица
20/04/2024 |  15:53 ⇒ 19:24 | Аутор: РТРС

Кошарац: Подмукло покушавају етикетирати српски народ; Почистите испред свог дворишта

Замјеник предсједавајуће Савјета министара Сташа Кошарац изјавио је поводм 32. годишњице од злочина у Добровољачкој улици, да су пуцњи у невине људе, младе војнике који су у колони покушали да напусте Сарајево након постигнутог договора, представљали су пуцње у мир и слободу.
Сташа Кошарац - Фото: Уступљена фотографија
Сташа КошарацФото: Уступљена фотографија

- Злочини над невиним војницима и цивилима у служби некадашње ЈНА 2. и 3. маја 1992. године у Сарајеву представљају злочине против мира и кључни доказ да је тадашње бошњачко руководство изазвало ратни сукоб да би остварило своје политичке циљеве - истакао је Кошарац на свом "Инстаграм" профилу.

Како он додаје, континуитет лицемјерне бошњачке политике настављен је и дан данас.

- Шта кажу о злочину у Добровољачкој улици они који данас причају о суживоту? Кукавички и подмукло покушавају етикетирати српски народ, а ћуте о овом страшном злочину. Нека очисте испред свог дворишта! Поражавајуће је што политика Сарајева више од три деценије не налази за сходно да на достојанствен начин обиљежи мјесто страдања недужних војника и цивила - наводи Кошарац.

Истиче да је посебан злочин и со на рану породица жртава представља упорно вишегодишње одбијање Тужилаштва БиХ да процесуира одговорне за ове злочине.

- Ова неуставна институција тиме потврђује да је инструмент бошњачке политике и политике међународне заједнице, које су усмјерене против Републике Српске - наводи Кошарац. 

      View this post on Instagram

A post shared by Staša Košarac (@stasa.kosarac)