latinica  ћирилица
20/04/2024 |  16:16 ⇒ 20:23 | Аутор: РТРС

Осумњичени за убиство у Бањалуци спроведен у Окружно јавно тужилаштво (ВИДЕО)

Осумњичени Д.Р., за убиство на Мањачи, спроведен је у Окружно јавно тужилаштво у Бањалуци.
Привођење ухапшеног у ОЈТ - Фото: РТРС
Привођење ухапшеног у ОЈТФото: РТРС

Осумњиченог ће испитати дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва Бањалука који ће након тога донијети одлуку о притвору.

- Предузимањем оперативних мјера и радњи, након извршеног увиђаја у мјесту Кола, град Бањалука, гдје је јуче око 06.35 часова у близини основне школе пронађено беживотно тијело лица Р.В. из Бањалуке, полицијски службеници су дошли до сазнања да је лице Д.Р. употребом физичке снаге и подесног предмета нанијело повреде лицу Р.В. услијед којих је исти преминуо - наводи се у саопштењу МУП-а Српске.

Истичу да је на основу наредбе дежурног тужиоца Окружног јавног тужилаштва Бањалука у Бањалуци у Заводу за судску медицину Републике Српске извршена обдукција, којом приликом је утврђено да је смрт лица Р.В. наступила насилним путем, као посљедица више нанесених удараца тупим предметом у предјелу главе.

- На основу наредбе судије Окружног суда у Бањалуци, а уз претходну сагласност дежурног тужиоца Окружног јавног тужилаштва Бањалука, 19.04.2024. године извршени су претреси стана и возила које користи лице Д.Р., којом приликом су пронађени и одузети предмети који се могу довести у везу са извршењем наведеног кривичног дјела - додаје у саопштењу.