latinica  ћирилица
21/04/2024 |  08:11 | Аутор: СРНА

Данас четврта етапа бициклистичке трке "Београд-Бањалука"

Четврта етапа Међународне бициклистичке трке "Београд-Бањалука" данас креће из Добоја према Бањалуци, а лидерску мајицу носи Пољак Пјотр Пекала, члан њемачке екипе Сантик Вибатех.
Бициклистичка трка Бања Лука - Београд - Фото: РТРС
Бициклистичка трка Бања Лука - БеоградФото: РТРС

Пекала је побједник треће етапе која је јуче вожена од Андрићграда преко Рудог, Рогатице, Сокоца до Јахорине и обукао је лидерску мајицу као водећи у генералном пласману.

Трка, која ће почети у 12.00 часова, одвијаће се улицама Светог Саве, Краља Александра, дијелом Немањине улице, магистралним путем - траса Добој-Баре и ауто-путом "9. јануар" - петља Костајница.

Из Полицијске управе Добој речено је да ће, због бициклистичке трке, од 7.00 до 12.00 часова за саобраћај бити затворени дијелови улица Светог Саве испред Конзума и Кнеза Лазара испред хотела "Парк".

Од 11.00 до 13.00 часова биће затворене градске улице.

Из Полицијске управе Добој апелују да учесници у саобраћају поштују саобраћајна правила и прописе.

Планирано је да бициклисти стигну на Трг Крајине у Бањалуци око 15.00 часова гдје ће их дочекати помоћник министра за спорт Републике Српске Марио Ђуран који ће најбољем такмичару до 23 године уручити бијелу мајицу.

Међународну бициклистичку трку "Беогад-Бањалука", у којој учествује 175 такмичара из 40 земаља, организују бициклистички савези Републике Српске и Србије, у сарадњи са Бициклистичким клубом "БСК" из Бањалуке.

Одржавање трке, чији је овогодишњи слоган "Србија и Српска заједно", подржали су предсједник Републике Срспке Милорад Додик, Министарство породице, омладине и спорта Српске, Министарство омладине и спорта Србије, као и Представништво Републике Српске у Београду.