latinica  ћирилица
21/04/2024 |  08:45 | Аутор: СРНА

Коловози мокри или влажни

У Републици Српској и Федерацији БиХ јутрос се саобраћа по мокрим или влажним коловозима, а понегдје у котлинама и уз ријечне токове смањена је видљивост због магле, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.
Путеви - Фото: СРНА
ПутевиФото: СРНА

Због бициклистичке трке "Београд-Бањалука" долазиће до повремених обустава саобраћаја од 11.45 до 15.00 часова на магистралном путу Руданка-Добој један, Ауто-путу "9. јануар" на дионици Јоховац-Прњавор-Јакуповци, те на дионицама магистралних путева Клашнице-Шарговац и Шарговац-Бањалука три.

На дионици магистралног пута Нова Топола-Клашнице један измијењен је режим саобраћаја због рехабилитације пута.

На дијелу магистралног пута Подроманија-Доња Љубогошта, на локалитету Хан Дервента у општини Пале, због минерских радова долазиће до повремене обуставе саобраћаја од пет до седам минута.

На дионици магистралног пута Добро Поље - Миљевина саобраћа се успорено једном саобраћајном траком, наизмјеничним пропуштањем возила.

Због оштећења моста на магистралном путу Саставци-Устипрача саобраћа се једном саобраћајном траком. На мосту је забрањен саобраћај за возила чија дозвољена маса премашује 30 тона.

Саобраћај је, због радова, измијењен на магистралном путу Брод на Дрини /Фоча/ - Хум /Шћепан Поље/ и на магистралном путном правцу Руданка-Добој због укључивања и искључивања механизације ангажоване на изградњи ауто-пута на Коридору "Пет це" од моста Руданка до тунела Путниково брдо два.

На магистралном путу Рача-Бијељина у рејону Балатуна, због радова, саобраћа се успорено, једном траком. На истом путном правцу, због оштећења коловоза и повећане фреквенције теретних возила, неопходна је опрезна вожња.

Због бушачко-минерских радова саобраћај ће привремено бити обустављен на магистралном путу Сарајево - Фоча, дионица Трново - Миљевина у кањону ријеке Бистрице од 7.00 до 16.00 часова и то два пута по пет до седам минута.

Због радова на магистралном путу Градишка - Нова Топола - Клашнице и изградње три кружна тока на дионици Клашнице један - Нова Топола измијењен је режим саобраћаја.

Режим саобраћаја измијењен је због изградње кружне раскрснице на споју магистралних путева Градишка - Нова Топола и Чатрња - Градишка.

На магистралном путу Градишка - Козарска Дубица, на улазу у Орахову, због активираног клизишта саобраћа се успорено.

На дионици магистралног пута Брод на Дрини - граница БиХ/Црна Гора /Шћепан Поље/ забрањен је саобраћај за сва возила носивости веће од 16 тона.

У Федерацији БиХ на магистралним путевима Кључ-Сански Мост /на улазу у Сански Мост/ и Столац-Неум /на улазу у Неум/, због радова, саобраћај је обустављен и преусмјерен на обилазнице.

У току је санација клизишта на дионици магистралног пута Тарчин-Коњиц, у дужини од око 100 метара, због чега је саобраћај регулисан семафорима-наизмјеничним пропуштањем возила.

Радови су у току и на магистралним путевима Пелагићево-Сребреник /тунел Орманица/, Кладањ- Власеница /Гојсалићи/, Јелах-Добој /Каруше/, Травник-Доњи Вакуф /Комар/, Јабланица-Потоци /у Доњој Јабланици/, Чевљановићи-Нишићи и у Сарајеву на транзиту од Бистрика према Врацама. На мјестима радова саобраћа се успорено.

На граничним прелазима у БиХ јутрос нема дужих задржавања.

На прелазу Каракај код Зворника забрањен је саобраћај за возила носивости веће од пет тона. Теретна возила изнад пет тона преусмјеравају се на нови мост Братољуб у Братунцу и на гранични прелаз Рача, док аутобуси могу користити гранични прелаз Шепак.