latinica  ћирилица
21/04/2024 |  10:37 ⇒ 13:01 | Аутор: СРНА

Предложен притвор осумњиченом за убиство на Мањачи

Окружно јавно тужилаштво Бањалука предложило је Окружном суду да одреди притвор Д.Р. /41/ из бањалучког насеља Кола због сумње да је убио суграђанина, речено је Срни у овом тужилаштву.
Привођење ухапшеног у ОЈТ - Фото: РТРС
Привођење ухапшеног у ОЈТФото: РТРС

Након што му је оштећени чији су иницијали Р.В. 19. априла око 1.30 часова у мјесту Кола разбио вјетробранско стакло на аутомобилу, осумњичени је дрвеном летвом задао више удараца оштећеном по глави нанијевши му повреде од којих је преминуо.

Тужилац је предложио одређивање мјере притвора због ванредних околности, јер је ријеч о кривичном дјелу за које се може изрећи казна затвора од 10 година или тежа, које је посебно тешко с обзиром на начин извршења и посљедице, те би пуштање на слободу осумњиченог резултирало пријетњом нарушавања јавног реда, односно узнемиравањем јавности, навели су из Окружног јавног тужилаштва Бањалука.

О приједлогу за одређивање мјере притвора одлучиће судија за претходни поступак Окружног суда у Бањалуци.

Из Полицијске управе Бањалука јуче је саопштено да је тијело Р.В. пронађено у петак, 19. априла у 6.35 часова у близини основне школе у бањалучком насељу Кола.

Обдукцијом, која је извршена у Заводу за судску медицину Републике Српске, утврђено је да је смрт лица Р.В. наступила насилно, као посљедица више нанесених удараца тупим предметом у главу.

У саопштењу полиције наведено је и да су, према наредби судије Окружног суда у Бањалуци, 19. априла претресени стан и аутомобил које користи Д.Р. и том приликом пронађени предмети који се могу довести у везу са извршењем кривичног дјела.