latinica  ћирилица
21/04/2024 |  11:48 | Аутор: СРНА

Миличевић: Због америчких санкција службеници СДС-а упућени на биро

Предсједник СДС-а Милан Миличевић рекао је данас да је та странка због гашења рачуна СДС-а и онемогућеног платног промета усљед америчких санкција одлучила да службенике запослене у тој странци упути на Завод за запошљавање како би остварили одређени дио личног дохотка које их следује по закону.
Милан Миличевић - Фото: РТРС
Милан МиличевићФото: РТРС

- Радници су, да не би изгубили своје право које могу да остваре на бироу рада кроз одређени проценат личног дохотка, плаћене порезе и доприносе, добили уговоре о рјешењу о отказу да би могли да се пријаве на биро да не би изгубили то право јер постоје законски рокови за пријаве - рекао је Миличевић Срни.

Он очекује да ће у том међупростору, док буду на бироу, а тај период ће зависити од оствареног радног стажа, бити ријешен проблем њиховог финансирања преко законом дефинисаних начина, што странку следује преко локалних и републичких буџета од одборника и посланика, с обзиром да је то новац који је и служио за исплату личних доходака радницима.

Миличевић је рекао да нема другог начина исплате личног дохотка, осим преко рачуна.

- Дакле то је разлог зашто је то тако, а разлику у плати, јер је то нижи лични доходак на бироу него овај регуларни, настојаћемо да им рефундирамо на други начин и то није нова вијест - рекао је Миличевић.

Рачун СДС-а угашен је 29. марта.

СДС је од 2004. године на црној листи америчке Канцеларије за контролу стране имовине америчког Министарства финансија.