latinica  ћирилица
21/04/2024 |  21:03 ⇒ 21:09 | Аутор: ТАНЈУГ

Затворена гласачка мјеста на сјеверу КиМ

Гласачка мјеста на данашњем референдуму на којем се одлучивало о смјени нелегитимно изабраних албанских градоначелника у све четири општине на сјеверу Косова и Метохије затворена су у 19 часова, а на гласању је забиљежена изузетно ниска излазност.
Референдум о смјени градоначелника на сјеверу КиМ (фото: TANJUG/ STR) -
Референдум о смјени градоначелника на сјеверу КиМ (фото: TANJUG/ STR)

Свих 23 бирачких мјеста на референдуму за смјену градоначелника у општимама Сјеверна Митровица, Лепосавић, Зубин Поток и Звечан затворена су на вријеме, јавља извештач Тањуга.

Оно што је обиљежило данашњи референдум је изузетно ниска излазност, присуство великог броја припадника тзв. косовске полиције и инсталирање камера које су пратиле читав процес гласања, као и бојкот Срба који су послушали апеле политичких представника са Косова и Метохије да не учествују у данашњем гласању.

Приштина је данас у четири општине на сјеверу организовала референдум о смјени градоначелника Албанаца, изабраних на изборима у априлу прошле године гласовима око три одсто бирача, а српске странке на КиМ позвале су на бојкот због услова које су привремене институције прописале, а којима је учињено све да референдум не успије.

Централна изборна комисија у Приштини саопштила је да је до 15 часова на референдуму о смјени градоначелника у четири општине на сјеверу КиМ гласало укупно 203 грађана од 46.566 колико их је уписано у бирачки списак.

Према тим подацима, у Косовској Митровици гласала су 64 бирача, у Зубином Потоку 17, у Лепосавићу 122, док у Звечану нико није гласао.