latinica  ћирилица
21/04/2024 |  21:42 ⇒ 21:42 | Аутор: РТРС

"Срби показали јединство, завршена Куртијева фарса"

Завршена је фарса у организацији режима Аљбина Куртија на сјеверу КиМ, саопштила је Српска листа, поводом данашњег референдума о смјени градоначелника у све четири општине.
Српска листа (Фото: https://srpskalista.net/) -
Српска листа (Фото: https://srpskalista.net/)

- Данашњи дан је показао више ствари које се морају узети у обзир у наредном периоду, прије свега од стране представника међународне заједнице. Прва је да је Српска листа била дубоко у праву када је позвала српски народ да не учествује у овом Куртијевом игроказу, јер је он од самог почетка направљен са циљем да не успије. Друго, желимо да јасно поновимо да смо били више него спремни да учествујемо у овом процесу како би видјели леђа и смијенили ове лажне градоначелнике у нашим општинама, али нисмо жељели да играмо игре у режији режима у Приштини којима би се обесмислио читав процес и спријечила смјена Куртијевих пулена, а онда би они то представили као некакав легитимитет - наводи се у саопштењу.

Сљедећа, односно трећа ствар, која треба да се узме у обзир, Српска листа наводи, то да је данашњи дан показао како изгледа демократија под Аљбином Куртијем, са дугим цијевима, специјалцима и оклопним возилима на бирачким мјестима, камерама које снимају бираче и како се они изјашњавају, одборницима у бирачким одборима, бирачким одборима без Срба у њима и брз српског језика на многим бирачким мјестима.

- Данашњи дан је показао висок степен јединства српског народа који је остао досљедан себи, али и пружио доказ да нису Српска листа и Србија они који застрашују Србе већ Курти и његове илегалне параполицијске јединице што је за резултат имало празне улице на сјеверу КиМ данас - додаје се у саопштењу.