latinica  ћирилица
22/04/2024 |  07:47 ⇒ 07:48 | Аутор: РТРС

Саобраћај без застоја осим на мјестима извођења радова

На већини путева у Републици Српској и Федерацији БиХ саобраћај се одвија без застоја и дужих задржавања, осим на мјестима гдје се изводе радови, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.
Саобраћај - Фото: РТРС
СаобраћајФото: РТРС

Због радова на магистралном путу Нова Топола-Клашнице измијењен је режим у одвијању саобраћаја, а до повремених обустава долази и на регионалном путу Добој-Модрича у Костајници због минирања у каменолому 2Грапска-Костајница".

На локалитету Хан Дервента у општини Пале до 10. јула због минерских радова долазиће до повремене обуставе саобраћаја на дијелу магистралног пута Подроманија-Доња Љубогошта.

На дионици магистралног пута Добро Поље-Миљевина саобраћај се одвија успорено, једном саобраћајном траком, наизмјеничним пропуштањем возила.

Због минерских радова на регионалном путу Добој-Маглај, у мјесту Трбук привремено ће долазити до обуставе саобраћаја од 11.00 до 15.00 часова. Радови ће се у току једног дана изводити до 15 минута.

Због оштећења моста на магистралном путу Саставци-Устипрача саобраћај се одвија једном саобраћаном траком. На мосту се забрањује саобраћај за возила чија дозвољена маса прелази 12 тона.

Због реконструкције дионице магистралног пута Брод на Дрини /Фоча/-Хум /Шћепан Поље/ измијењен је режим у одвијању саобраћаја све до краја године.

Режим саобраћаја измијењен је на магистралном путу дионица Руданка-Добој због укључивања и искључивања механизације ангажоване на изградњи ауто-пута на коридору "Пет це" од моста Руданка до тунела Путниково брдо два. Радови су продужени до краја године.

На магистралном путу Рача-Бијељина у рејону Балатуна, због радова, саобраћај се одвија успорено, једном траком. На истом путном правцу, због оштећења коловоза и повећане фреквенције теретних возила, неопходна је опрезна вожња.

Клизишта успоравају саобраћај на магистралном путном правцу Градишка-Козарска Дубица, на улазу у Орахову и на регионалном путу Укрина-Горња Вијака.

На регионалном путу Руданка-Станари, на превоју Љескове воде, због радова, саобраћај се за путничка возила одвија успорено, док се теретна возила преусмјеравају на алтернативни правац преко Јелаха.

До повремене обуставе саобраћаја, због извођења минерских радова, долазиће на дионици магистралног пута Трново-Миљевина у кањону ријеке Бистрице у времену између 7.00 и 16.00 часова.

У ФБиХ Обустављен је саобраћај на магистралним путевима Кључ-Сански Мост, на улазу у Сански Мост, и Столац-Неум на улазу у Неум, а возила се преусмјеравају на обилазнице.

У току је санација клизишта на дионици магистралног пута Тарчин-Коњиц у дужини од стотињак метара због чега се саобраћај одвија наизмјеничним пропуштањем возила. Такође на овој дионици у току су радови и на полагању цјевовода, због чега је саобраћај на мјесту радова успорен.

Радови се изводе и на магистралним путевима Пелагићево-Сребреник у тунелу Орманица, Кладањ-Власеница, Јелах-Добој у Карушама, Травник-Доњи Вакуф преко Комара, Јабланица-Потоци (у Доњој Јабланици, Чевљановићи-Нишићи, као и на транзиту у Сарајеву, од Бистрика према Врацама.

На граничним прелазима нема дужих задржавања. На граничном прелазу Каракај код Зворника забрањен је саобраћај за возила изнад пет тона највеће дозвољене масе. Теретна возила изнад пет тона преусмјеравају се на нови мост Братољуб у Братунцу и на гранични прелаз Рача, док аутобуси могу користити гранични прелаз Шепак.