latinica  ћирилица
22/04/2024 |  09:04 ⇒ 09:05 | Аутор: РТРС

Вишковић подржао ККИ "Врбас": Бањалучани иду у Казањ

Радован Вишковић, предсједник Владе Републике Српске први је пружио руку подршке Кошаркашком клубу инвалида "Врбас" како би могли да отпутују на турнир у Казањ, потврдио је Маринко Умичевић, предсједник вишеструких шампиона НЛБ лиге, Републике Српске и БиХ који су и у текућој сезони на прагу нових трофеја.
Радован Вишковић и Маринко Умићевић - Фото: РТРС
Радован Вишковић и Маринко УмићевићФото: РТРС

- Познато је да смо недавно упутили допис према институцијама Републике Српске и града Бањалука како би нам помогли за одлазак у Русију. Тачно је да нам се први јавио господин Радован Вишковић са жељом да нам помогне и ми се овим путем нашем премијеру најискреније захваљујемо. Надам се да ће нам у сусрет изаћи и предсједник Републике Српске Милорад Додик као и градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић, што би за нас била изузетно велика ствар - рекао је Маринко Умичевић.

Сада је дефинитивно јасно да ће експедција Кошаркашког клуба инвалида "Врбас" 26. маја кренути пут Русије коју ће предводити предсједник овог трофејног клуба Маринко Умичевић.

- Велика ствар је што ћемо играти на изузетно јаком турниру у Казању чији је домаћин клуб "Крила Барсе" са којим смо се побратимили прошле године када су они били наши гости у Бањалуци. Оно у што сам потпуно сигуран, а то је, да ће наши играчи по ко зна који пут бити истински амбасадори Републике Српске као и Бањалуке. Истворемено се сви надамо да можемо остварити и добар резултат, а ми увијек идемо да побиједимо - закључио је Умичевић.