latinica  ћирилица
22/04/2024 |  14:55 ⇒ 14:56 | Аутор: СРНА

Конаковић: Нећу подржати приједлог мишљења о измјенама Изборног закона

Министар иностраних послова у Савјету министара Елмедин Конаковић рекао је да неће одржати Приједлог мишљења о Приједлогу закона о измјенама и допунама Изборног закона БиХ уколико он третира рјешавање избора члана Предсједништва БиХ из реда хрватског народа, а не рјешава судске пресуде у више предмета.
Елмедин Конаковић - Фото: РТРС
Елмедин КонаковићФото: РТРС

Конаковић је рекао како "не постоји договор странака у власти на нивоу БиХ о било каквом изборном закону", наводећи да радне групе раде неке приједлоге.

- Немамо никакву информацију да је неки усаглашен изборни закон отишао у процедуру, тако да ово данас, што је на сједници Савјета министара, није то сигурно - рекао је Конаковић.

Он је нагласио да ситуација између странака у власти на нивоу БиХ изгледа лошије него икад, те додао да ће се одазвати наредним састанцима партнера у власти уколико за то буде било потребе.

Говорећи о данашњој акцији "Блек тај два" Конаковић је рекао да сви политичари морају бити предмет сталног интересовања, нарочито правосудних институција у БиХ, те напоменуо да је један од ухапшених у данашњој акцији Гордан Мемија, његов пријатељ, који је већ хапшен претходне године.

- И Мемија и Конаковић и сви морају бити предмети истрага, као што сам већ рекао, али се од тога не смије правити забава за јавност -  закључио је Конаковић.

Конаковић, који је и лидер "Народа и правде", рекао је у сриједу, 17. априла, послије састанка са партнерима у власти на нивоу БиХ да је овај састанак у Источном Сарајеву био веома тежак али да још постоји свијест о томе да домаћи политички актери морају учинити максимум напора да се ријеше актуелна питања, а Изборни закон је једно од најактуелнијих.