latinica  ћирилица
23/04/2024 |  08:43 ⇒ 10:03 | Аутор: РТРС

У Лакташима отварање новог погона њемачке компаније (ВИДЕО)

Нови производни погон компаније "Мале електрик драјвс Боснија" данас ће свечано бити отворен у Александровцу код Лакташа, а вриједност ове њемачке инвестиције је око 20 милиона евра.
Фабрика Мале Електрик - Лакташи - Фото: РТРС
Фабрика Мале Електрик - ЛакташиФото: РТРС

Свечаном отварању присуствоваће предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић, српски члан Предсједништва Жељка Цвијановић и министар привреде и предузетништва Војин Митровић.

Компанија "Мале" водећи је добављач система за аутомобилску индустрију, а дијелове које производи има сваки други аутомобил у свијету.

Ријеч је о дијеловима за путничка, теретна и радна возила.

Нови производни погон у Александровцу простире се на 30.000 метара квадратних и уједно је међу највећим инвестиционим пројектима у Републици Српској, што потврђује и признање Привредне коморе Српске за најзначајнију инвестицију и допринос у области запошљавања у прошлој години.

Успјешно и позитивно послује више од 20 година, стално унапређујући своје капацитете и производњу.

Циљ пресељења постојеће компаније на нову локацију је повећање производних капацитета, те прилагођавање будућем расту, саопштено је из ове компаније.

Компанија "Мале" запошљавала је око 400 радника прије изградње новог производног погона, а тренутно има око 600 радника, док ће до краја године запошљавати око 800 радника.

Из ове компаније најављују проширење капацитета, те да је почетком 2026. године планирано да има око 1.000 запослених.