latinica  ћирилица
23/04/2024 |  09:53 | Аутор: СРНА

Вучић: Војска Србије - гарант мира и војне неутралности земље

Предсједник Србије Александар Вучић истакао је да је Војска Србије гарант мира, територијалне цјеловитости и војне неутралности Србије.
Александар Вучић (Фото: TANJUG/ SAVA RADOVANOVIĆ/ bg) -
Александар Вучић (Фото: TANJUG/ SAVA RADOVANOVIĆ/ bg)

Вучић је честитао 23. април, Дан Војске Србије, наводећи да је српска војска настала из устаничких чета, из народа и да је одувијек кључни фактор државне стабилности.

Он је напоменуо да је у протеклом периоду Србија уложила велики труд и огромна средства у врхунско опремање Војске, а да је посебна пажња усмјерена на образовне установе из којих данас излазе врхунски школовани и обучени млади људи.

Вучић је указао да Војска Србије, као и увијек до сада, даје допринос просперитету државе Србије и њених грађана и пружа пуну подршку јачању њене безбједности.

Он је честитку упутио министру одбране Милошу Вучевићу, начелнику Генералштаба Војске Србије генералу Милану Мојсиловићу и свим припадницима Војске те подсјетио на претке величанствене генерације српских предака.

Војска Србије прославља свој празник 23. априла, у спомен на дан када је 1815. године подигнут Други српски устанак, који је био прекретница у стварању модерне српске државе и војске.