latinica  ћирилица
23/04/2024 |  10:57 | Аутор: СРНА

Мркоњић Град: Расвијетљеност свих кривичних дјела 94 одсто

На подручју које оперативно покрива Полицијска управа Мркоњић Град у протекла три мјесеца дошло је до смањења кривичних дјела за 34,7 одсто у односу на упоредни период лани, изјавио је данас начелник Одјељења криминалистичке полиције Војислав Томић.
Полицијска управа Мркоњић Град - Фото: РТВ Слобомир
Полицијска управа Мркоњић ГрадФото: РТВ Слобомир

- Евидентирана су 32 кривична дјела што је мање за 17 кривичних дјела у односу на посматрани период лани. Од укупног броја евидентираних кривичних дјела 28 је из области општег криминалитета, један из области злоупотребе опојних дрога, један из области привредног криминалитета и два из области јавног саобраћаја. Коефицијент расвијетљености свих кривичних дјела износи 93,8 одсто, а по непознатом извршиоцу 83,33 одсто - рекао је Томић на конференцији за новинаре.

Начелник одјељења полиције Горан Рољић изјавио је да је у протекла три мјесеца евидентиран 41 случај нарушавања јавног реда и мира, те да је приликом нарушавања јавног реда и мира евидентиран 51 прекршај.

Када је у питању безбједност саобраћаја, Рољић је навео да је забиљежен је пораст саобраћајних незгода, евидентиране су 52, што је више за 18,2 одсто у односу на исти период лани.

Он је рекао да је из саобраћаја искључено 278 возача, што је више за 60,7 одсто у односу на претходну годину.

Начелник Полицијске управе Милан Милекић изјавио је да ће полицијски службеници у предстојећим данима празника наставити са планским и континуираним активностима и на тај начин покушати очувати повољно стање безбједности и подићи степен безбједности грађана и њихове имовине на виши ниво.