latinica  ћирилица
23/04/2024 |  11:52 | Аутор: СРНА

Јокић МВП, Денвер фаворит, Џордан најбољи свих времена

У анонимној анкети свих играча НБА тимова највише гласова за МВП награду добио је српски репрезентативац и играч Денвер нагетса Никола Јокић, којем је 141 играч дао глас, односно добио је 41,8 одсто гласова.
НБА - Фото: РТРС
НБАФото: РТРС

На другом мјесту је лидер Оклахоме Шеј Гилџус Александер са 36,9 одсто гласова, а трећи је Лука Дончић из Даласа са 9,9 одсто гласова. Најбољи играч Бостона Џејсон Тејтум добио је 4,3 одсто гласова.

Ако српски кошаркаш побиједи, постао би девети играч са три или више МВП признања, придруживши се тако Кариму Абдулу Џабару /шест/, Мајклу Џордану и Билу Раселу /пет/, Вилту Чемберлену и Леброну Џејмсу /четири/, те Мозесу Мелону, Ларију Бирду и Меџику Џонсону /три/.

Играчи су анонимно одговарали на још нека питања.

Тако је Виктор Вембањама из Сан Антонио спарса играч око којег је најбоље градити игру - то мисли 27,9 одсто играча, а Јокић је на другом мјесту са 27,2 одсто гласова. Ентони Едвардс је трећи са 10,3 одсто, а Лука Дончић четврти са 8,8 одсто гласова.

Занимљиво је да је Шеј тек на петом мјесту, иако је у МВП гласању био на другом мјесту, иза Јокића.

НБА играчи сматрају да је центар Руди Гобер најпрецјењенији играч, док је Том Тибодо тренер у чијем тиму већина кошаркаша не жели да игра.

Виктор Вембањама је, према мишљењу НБА играча, најбољи дефанзивац лиге са 15,2 одсто гласова, а слиједе Дру Холидеј са 12,9 одсто и Лу Дорт са 9,8 одсто гласова.

На питање ко је најпотцјењенији кошаркаш у НБА лиги Дерик Вајт добио је 10,3 одсто, Џејлен Вилијамс 10,3 одсто, а Дру Холидеј 7,1 одсто гласова.

И у овој анкети већина НБА играча /45,9 одсто/ анонимно је изабрала некадашњу звијезду Чикага Мајкла Џордана за најбољег свих времена, а слиједе Леброн Џејмс са 42,1 одсто и Коби Брајант са 9,8 одсто гласова.

Више од пола НБА играча /55,9 одсто/ вјерује да ће Денвер нагетси поново освојити титулу, а 33,9 одсто вјерује у Бостон селтиксе.

Медисон сквер гарден је омиљена арена НБА кошаркаша, што мисли њих 34,1 одсто.