latinica  ћирилица
23/04/2024 |  12:00 ⇒ 12:48 | Аутор: РТРС

Александар Дулић једини пјевач из Српске на Сабору народне музике РТС (ВИДЕО)

Након изведби пјесме "Јунаци са Кошара" и "Пукни зоро", Бањалучанин Александар Дулић брзо је стекао симпатије публике и заљубљеника у народни мелос у региону.
Бањалука - Фото: РТРС
БањалукаФото: РТРС

Услиједили су бројни наступи на званичним догађајима, али и рад на својим пјесмама.

Александар Дулић пише душом и срцем јер, како каже, то публика осјети и увијек награди. Дати себе и оставити свој печат јесте оно чему тежи Дулић, јер сматра да је аутентичност рецепт за трајање на музичкој сцени.

Прошле године објавио је пјесму "Бањалука", а ове је за своје обожаваоце спремио прави народни штих у пјесми "Остају само дјела". Ова пјесма је од 500 пријављених на конкурсу за Сабор народне музике РТС-а изабрана да се такмичи за најбољу међу 14 композиција друге фестивалске вечери које ће се одржати 25. априла у Београду.

Куриозитет ове пјесме је што стихове рецитује глумачка легенда Петар Божовић који ће и наступити са Дулићем. Пјесму за коју је и музику и текст сам радио, а аранжман Бојан Кичић из Бањалуке, премијерно ћемо чути на фестивалу, а убрзо ће бити представљен и спот.

Александар Дулић je 2022. године ушао у финале овог музичког догађаја са пјесмом "Богу хвала", а вјерујемо да ће се ове године вратити са неком наградом за композицију "Остају само дјела".

Док се не објави нова, подсјећамо вас на пјесму којом је опјевао свој град.