latinica  ћирилица
23/04/2024 |  13:05 ⇒ 15:55 | Аутор: РТРС

Приједор: Ухапшено 14 лица, одузета дрога (ФОТО/ВИДЕО)

Полицијска управа Приједор y сарадьи са Управом за организовани и тешки криминалитет Министарства унутрашњих послова Републике Српске, под надзором Окрyжног јавног тужилаштва Приједор спроводе акцијy кодног назива "Рома" која је усмјерена на спрјечавање производње и промета опојниx дрога и откривање организованиx група које се баве прометом опојних дрога.
Дрога - Приједор - Фото: Уступљена фотографија
Дрога - ПриједорФото: Уступљена фотографија

У овим активностима извршени су претреси на 13 локација на подручју Приједора и један претрес у Бањалуци, а слободе је лишено 14 лица.

У досадашњим активностима пронађено је и одузето око 1.180 грама опојне дроге кокаин и око 3 килограма опојне дроге марихуана, а откривена је и лабораторија за узгој опојне дроге марихуана гдје ја пронађена већа количина стабљика у саксијама и више вакумираних паковања опојне дроге марихуана намијењене за даљу продају.

Пронађена је и одређена количина наоружања, као и други предмети који се могу довести у везу са извршењем кривичних дјела.

Претреси су извршени уз подршку јединицама Жандармерије, коњица и службени пси и Специјалне антитерористичке јединице МУП-а Републике Српске.