latinica  ћирилица
23/04/2024 |  17:16 ⇒ 17:50 | Аутор: РТРС

Компанија М:тел уручила донације српским породицама у Босанском Петровцу (ВИДЕО)

У оквиру акције "Нисте сами, имате пријатеља" представници компаније М:тел обишли су двије породице у Босанском Петровцу. Ријеч је о породицама Шобот и Јеличић, које су преставници М:тела први пут посјетили у јануру.
Породица Шобот у Бравском - Фото: РТРС
Породица Шобот у БравскомФото: РТРС

Четворочланој породици Шобот, из села Бравска, компанија М:тел реновирала је кућу и на тај начин олакшала живот. Донацију у виду пољопривредне машине добио је и тринаестогодишњи Милош Јеличић, који је посао око домаћинства преузео након очеве смрти.

- Прије смо морали да молимо комшије да нам раде фрезом, што смо плаћали. Са својом фрезом ћемо моћи да обрађујемо и више земље - рекао је Милош.

Из М:тела, подсјећају да континуирано прате људе овога краја што доказује и ова посјета.

- Врхунски патриотизам је помагати својим сународницима. Патриотизам нису велике ријечи него су мала дјела. И када би свако учинио понешто за сваку од породица које овдје живе мислим да бисмо са више оптимизма гледали на будућност - изјавила је генерални директор компаније Јелена Триван.

Сваки вид помоћи онима који су одлучили да остану на својим огњиштима итекако је значајан поручено је из Босанског Петровца.

- Ово је уједно и порука повратницима да нису сами, што је и назив ове акције. Захваљујем директору Јелени Триван јер нико нас није разумио и нико нам није помогао као што то она ради - рекао је Немања Давидовић, предсједавајући Општинског вијећа Босанског Петровца.

Ова, као и све претходне донације које је компанија "М:тел" реализовала од почетка акције "Нисте сами, имате пријатеље", указује да је улагање у заједницу и повратничке породице на подручју Федерације БиХ одговорна мисија ове компаније на челу са Тривановом, која је акцију и покренула, додаје се у саопштењу.