latinica  ћирилица
23/04/2024 |  18:56 ⇒ 19:53 | Аутор: СРНА

Одржани концерти пјевачког друштва "Херувими" и Вука Божића

У Шамцу је вечерас одржан годишњи концерт шамачког Пјевачког друштва "Херувими" и солистички концерт најмлађег члана овог друштва четрнаестогодишњег Вука Божића.
Годишњи концерт шамачког Пјевачког друштва Херувими - Фото: СРНА
Годишњи концерт шамачког Пјевачког друштва ХерувимиФото: СРНА

Диригент Друштва "Херувими" Раде Босић изјавио је Срни да су концерт посветили најмлађем члану друштва који пјева у хору и који све композиције које хор изводи прати клавиром.

- Вечерас смо заједно "прошетали" кроз све историјске правце - барок, класику, романтизам, импресионизам, а отишли смо мало и у џез музику -  рекао је Босић, те додао да је хорско пјевање у Шамцу почело са радом 1995. године и да од 2009. године званично носи назив "Херувими", а од 2018. године постоје као самостално пјевачко друштво.

Он је додао да је Пјевачко друштво "Херувими", након концетра младог Божића, извело неколико композиција забавне и српске, традиционалне музике.

Божић је изјавио да одмалена гаји љубав према музици, те да ће након основне школе уписати средњу музичку, а затим и академију, јер је то пут којим жели да иде.

- Репертоар који свирам је од Бароконог доба, па до раног 20. вијека, Бах, Моцарт, Бетовен, Шуман, Шопен. Надам се да сам овим концертом успио показати досадашњи рад - рекао је Божић.

Концерт су организовали општина Шамац и Пјевачко друштво "Херувими".