latinica  ћирилица
23/04/2024 |  19:13 ⇒ 21:06 | Аутор: СРНА

Вишковић: Српска омогућава најповољније услове за инвестиције

Предсједнику Владе Републике Српске Радовану Вишковићу вечерас је на свечаној академији поводом Дана града Лакташи уручено највише признање ове локалне заједнице - "Златни грб" за допринос развоју града.
Радован Вишковић - Фото: РТРС
Радован ВишковићФото: РТРС

Вишковић је рекао новинарима да је почаствован овим признањем, додајући да су Лакташи препознали све што је Влада Српске заједно са овом локалном заједницом радила с циљем бољег живота грађана и цијеле Српске.

- У том смјеру, био сам срећан што се у овом граду, а тиме и у Српској, отварају значајни производни погони из неких западних земаља, попут оног њемачке компаније "Мале", иако се данас дешавају насртаји на Републику са свих страна - рекао је Вишковић.

Он је истакао да је на плану инвестиција увијек добра сарадња институција Српске и локалних заједница.

Вишковић је рекао да је реализација значајних страних инвестиција у Лакташима један од примјера да Српска има добар амбијент на инвестирање, о чему говоре најповољније и стимулативне пореске стопе.

Он је нагласио да Српска и законски третира стране улагаче, као и домаће, те на том плану обезбјеђује сву потребну инфраструктуру, од саобраћајне до царинске.

Вишковић је додао да ће у вези с тим све бити ефикасније када се у функцију стави нови мост на Сави код Градишке, као и одговарајући гранични прелаз између БиХ и Хрватске.

Он је рекао да и компанија "ПМП", која долази из Италије, треба да на овим просторима реализује још веће инвестиције захваљујући стимулативним пореским стопама и добром амбијенту за инвестиције.

Премијер Српске је грађанима и руководству Лакташа пожелио да наставе путем развоја и успјеха.

- Средњошколски центар у Лакташима ће, надам се, врло брзо бити у функцији. То заслужује овај град - рекао је Вишковић и додао да је Влада на том плану издвојила знатна средства.

Он је изразио наду да ће Лакташи у будућности бити и туристички значајан центар, поготово када се реализују велика Владина улагања у Бањски центар у Слатини.