latinica  ћирилица
23/04/2024 |  19:58 | Аутор: СРНА

"Важна порука предсједника Српске на великом народном митингу"

Делегат у Клубу Срба у Дому народа Парламентарне скупштине БиХ Радован Ковачевић оцијенио је да је важна чињеница да је предсједник Републике Српске Милорад Додик на народном митингу "Српске те зове" у Бањалуци пред 50.000 Срба рекао да је операција Војске Републике Српске у јулу 1995. године у Сребреници била грешка која је произвела и оставила иза себе огроман ратни злочин.
Додик са окупљенима на митингу - Фото: ZIPAPHOTO/Borislav Zdrinja
Додик са окупљенима на митингуФото: ZIPAPHOTO/Borislav Zdrinja

Ковачевић је навео да су Милорад Додик, Драган Чавић, Борис Тадић и Александар Вучић, као предсједници Српске и Србије ишли у Моморијални центар у Поточарима, гдје су се најискреније поклонили жртвама.

- На митингу је био велики број људи, бар 50.000. За давање информације колико је на скупу било људи, Министарство унутрашњих послова Републике Српске је релевантна институција - рекао је Ковачевић и додао да нико није могао видјети фотографију на којој нема 50.000 људи.

Он је упитао да ли је Архив јавних скупова, који тврди да је на скупу било пет пута мање људи у односу на број који је саопштио МУП Српске, релевантна институција и озбиљан завод који дефинише колико је било људи?

Ковачевић је рекао да се на разне начине раде манипулације са бројем присутних на скуповима, подсјетивши да је гледао како се пред ОХР-ом окупи 300 људи, па онда неко каже да је хиљаду људи извршило притисак на Кристијана Шмита.

- То су смијешне ствари - рекао је Кобачевић за Кликс.

Он је истакао да је народни митинг "Српска те зове" у Бањалуци био велики скуп, гдје су Срби дошли острашћени, јер сматрају да неко ради нешто протв њих.

- На митингу су требало да буду искључиво заставе Републике Српске и евентуално Србије. Организатори су званично позвали учеснике да се носе званична обиљежја - рекао је Ковачевић.