latinica  ћирилица
24/04/2024 |  08:57 ⇒ 14:16 | Аутор: Агенције

Путин: Међународни тероризам остаје једна од најозбиљнијих пријетњи 21. вијека

Сврха терористичких напада у различитим регионима свијета, иза којих стоје не само радикалне групе, већ и обавјештајне службе појединих земаља, јесте да се поткопају уставни темељи и дестабилизују суверене државе, истакао је предсједник Руске Федерације Владимир Путин у обраћању путем видео линка на отварању 12. међународног састанка високих представника задужених за питања безбједности.
Владимир Путин (Фото: EPA-EFE/PAVEL BEDNYAKOV/SPUTNIK/KREMLIN POOL MANDATORY CREDIT) -
Владимир Путин (Фото: EPA-EFE/PAVEL BEDNYAKOV/SPUTNIK/KREMLIN POOL MANDATORY CREDIT)

- Сви налогодавци, спонзори и организатори терористичког напада у "Крокус сити холу" код Москве морају бити идентификовани и кажњени - додаје Путин.

Каже, да све специјалне службе и безбједносни органи настављају да откривају и проучавају све детаље овог подлог злочина.

- Идентификују налогодавце, спонзоре и организаторе. Нико од њих не сме да избегне праведну одмазду - истакао је Путин. 

Он је примијетио да методе терориста постају све софистицираније и варварскије.

- Методе криминалаца постају све софистициранији и варварскије. То је још једном показао крвави терористички напад који се догодио 22. марта у Подмосковљу - нагласио је Путин.

Обраћајући се учесницима састанка, Путин је навео и значај јачања суверенитета и безбједности држава, а неопходан услов за то, према његовим ријечима, јесте очување и заштита традиционалних духовних и моралних вриједности.

Путин је додао да је Русија спремна за блиску интеракцију са свим заинтересованим партнерима у обезбјеђивању глобалне и регионалне безбједности у формирању новог мултиполарног свјетског поретка који одговара интересима већине земаља.

Овом форуму присуствује и предсједник Републике Српске Милорад Додик.