latinica  ћирилица
24/04/2024 |  09:58 | Аутор: РТРС

Кошарац: "Резолуција о Сребреници" вратиће се као бумеранг њеним креаторима

Замјеник предсједавајуће Савјета министара Сташа Кошарац истакао је да је "резолуција о Сребреници" наставак политике засноване на лажима и манипулацијама која ће се као бумеранг вратити њеним креаторима и спонзорима.
Сташа Кошарац - Фото: Уступљена фотографија
Сташа КошарацФото: Уступљена фотографија

- Стотину пута поновљена лаж неће постати истина, чак и да овај срамни памфлет буде усвојен. Унилатерално, неуставно и незаконито дјеловање бошњачког политичког фактора имаће несагледиве посљедице по БиХ. Отворили су Пандорину кутију и мораће да сносе одговорност за непоштовање уставних надлежности и дејтонске структуре БиХ, чиме су довели у питање опстанак ове земље - поручио је Кошарац.

Он је констатовао да циљ овог нечувеног документа нису међународно право, мир и помирење, није чак ни емпатија према жртвама.

- Ово је оружје у организованој борби бошњачке политике и колективног запада против Српске, Србије и српског народа. Но, морају знати да 'ко се мача лати, од мача и страда' - објавио је Кошарац на Инстаграму.

      View this post on Instagram

A post shared by Staša Košarac (@stasa.kosarac)

Он је указао да ће страдалник бити БиХ, јер она не може функционисати у друштву у којем је наратив базирани на лажима, а не на истини, она не може преживјети излазак из уставног и дејтонског оквира.

Кошарац је истакао да је посљедњи ексер у њеном ковчегу резолуција која, без сагласности Предсједништва БиХ, лута по Ист Риверу.

- Српски народ неће прихватити терет који му не припада, упркос настојањима да нас сатанизују и означе геноцидним. У Сребреници се догодио страшан злочин, који осуђујемо, жалећи због свих жртава. Став о томе јасно су исказали интелектуалци и свјетски ауторитети за питања Холокауста и геноцида, када су истакли да се у случају Сребренице не може говорити о геноциду и упозорили да се значај термина 'геноцид' не појефтињује - навео је Кошарац.