latinica  ћирилица
24/04/2024 |  11:24 ⇒ 13:08 | Аутор: РТРС

У акцији "Рома" одузето преко 20 килограма дроге; Ухапшено 14 лица (ФОТО/ВИДЕО)

Полицијска управа Приједор у сарадњи са Управом за организовани и тешки криминалитет Министарства унутрашњих послова Републике Српске, под надзором Окружног јавног тужилаштва Приједор реализовала је акцију кодног назива "Рома" која је била усмјерена на спречавање производње и промета опојних дрога и откривање организованих група које се баве прометом опојних дрога.
Акција Рома - Фото: РТРС
Акција РомаФото: РТРС

На данашњој конференцији за новинаре која је одржана у просторијама Полицијске управе Приједор, којој је присуствовао и главни тужилац Окружног јавног тужилаштва Приједор Младен Митровић, начелник Полицијске управе Драган Милојица је рекао да је оперативна акција заведена у јулу мјесецу прошле године и да су ово резултати вишемјесечних активности полиције и тужилаштва.

​- Претресима који су јуче извршени на 13 локација на подручју Приједора и једној локацији у Бањалуци, као и активностима које су у оквиру акције реализоване у претходном периоду, пронађена је лабораторија за узгој опојне дроге марихуана са 209 стабљика индијске конопље. Такође је пронађено и одузето 18.6 килограма марихуане, 1.24 килограма кокаина, 790 грама опојне дроге хашиш, 6 аутоматских пушака, пиштољ, моторно возило, већи број мобилних телефона, дигиталне ваге за прецизно мјерење, новац и други предмети - истиче се о саопштењу.

​Због постојања основа сумње да су починили кривична дјела у вези са прометом опојних дрога слободе су лишена лица В.В, Д.Р, О.К, Д.Ј, Г.Х, Д.К, Б.С, М.Ј, И.Л, М.К, Д.В, сви из Приједора, Б.К. из Бањалуке, С.М. из Модриче и М.У. из Градишке.

- У претходном периоду у оквиру ове акције на подручју Добоја лишен је слободе М.В. из Зенице којем је Основни суд у Добоју одредио мјеру притвора. Полицијска управа Приједор је расписала потрагу за још два лица која су недоступна полицијским службеницима, а обухваћена су овом оперативном акцијом - наводи се у саопштењу.

Лица лишена слободе су због почињеног кривичног дјела неовлаштена производња и промет опојних дрога предата у надлежност Окружном јавном тужилаштву Приједор, а одређеном броју лица на терет се ставља и кривично дјело недозвољена производња и промет оружја или минско експлозивних средстава.