latinica  ћирилица
24/04/2024 |  11:34 ⇒ 12:48 | Аутор: РТРС

Аудио-визуелни центар Српске слави трећи рођендан; Низ догађаја у најави!

Поводом трећег рођендана, Aудиo-визуeлни цeнтaр Рeпубликe Српскe организује дводневни догађај, који ће се одржати 26. и 27. априла 2024. године у Бањалуци, под називом "Крoз oбjeктив дeбитaнтa!".
Трећи рођендан Аудио - визуелног центра - Фото: Уступљена фотографија
Трећи рођендан Аудио - визуелног центраФото: Уступљена фотографија

- Жеља нам је да крoз низ дискусиja и интeрaктивних сeсиja, те филмске пројекције, свим учесницима пружимо простор за конструктиван дијалог, размјену искустава и идеја, те ствaрaње трajних вeзa кoje ћe нaдмaшити грaницe oвoг дoгaђaja. У прошлој години смо велику пажњу посветили развоју пројеката и у овој години очекујемо прве дебитантске филмове. Зато смо се одлучили да организујемо овај догађај како бисмо нашим ствараоцима пружили прилику да од искуснијих стваралаца који су релативно скоро прошли процес стварања првог филма дознају о њиховим искуствима - истиче се у саопштењу Аудио-визуелног центра.

Гости догађаја су редитељи и продуценти филмова "Мој јутарњи смех" и "Усековање".

Фото: Уступљена фотографија

- Важно нам је учешће веома искусног и филмским ствараоцима добро познатог продуцента Зорана Јанковић из "Кошутњак филма" који је пристао да укаже повјерење дебитантима и захваљујући чему су настали филмови "Усековање" и "Јорговани". У оквиру догађаја биће представљена и Аполон платформа, онлајн стиримнг платформа, а какве могућности нуди откриће Игор Турчиновић и Драган Јеличић. Организујемо и панеле о документарним и анимираним филмовима које ће водити аутори из Републике Српске Марко Шипка, Јелена Медић и Игор Ђурић који имају искуство у овим жанровима - појаснила је директор Аудио-визуелног центра Републике Српске Ања Илић.

Улаз на све панеле који ће бити одржани у К.С.Е.Т. пабу, као и филмске пројекције које ће бити урпиличене у Синеплексу палас је слободан, те Аудио-визуелни центар позива све заинтересоване да се придруже и да се заједно на овај начин обиљежи трећи рођендан овог центра.