latinica  ћирилица
24/04/2024 |  19:15 ⇒ 22:54 | Аутор: РТРС

Вучевић: Обавеза Србије да води рачуна о Републици Српској (ВИДЕО)

Потпредсједник Владе и министар одбране Србије Милош Вучевић рекао је данас да ће Србија увијек бити уз Републику Српску и да ће наставити заједнички да раде на најважнијим пројектима.
Милош Вучевић - Фото: РТРС
Милош ВучевићФото: РТРС

Вучевић је подсјетио да се данас састао са српским чланом Предсједништва БиХ Жељком Цвијановић и премијером Републике Српске Радованом Вишковићем, најављујући да ће ускоро бити одржана заједничка сједница владе Српске и Србије.

Он је рекао да су пред Србијом и Републиком Српском нимало лаки дани и политички изазован мај, али да ће се политички борити да сачувају Србију и Српску и мир и стабилност у региону.

- Обавеза Србије је да даље јача економски, одбрамбено, али и да води рачуна о Републици Српској - поручио је Вучевић.

Он је рекао да ће на Васкршњем сабору бити донесене важне одлуке за Србију и Српску, истичући да Србија жели најбоље односе са БиХ и свим њеним народима.

Вучевић, који је заједно са градоначелником Новог Сада Миланом Ђурићем, Вишковићем и градоначелником Бањалуке Драшком Станивуковићем обишао новоизграђену школу "Косово и Метохија" у бањалучком насељу Ада, рекао је да у Србији доживљавају Бањалуку као свој град.

Вучевић је навео да нова влада бити изабрана у наредних седам дана и да се потом врло брзо очекује заједничка сједница влада Србије и Републике Српске.

- Очекује нас много послова које заједнички треба да радимо - рекао је Вучевић.