latinica  ћирилица
25/04/2024 |  14:43 | Аутор: ТАНЈУГ

Принц и принцеза Карађорђевић приредили Васкршњи пријем за више од 1.000 дјеце

Престолонасљедник принц Александар и принцеза Катарина Карађорђевић приредили су данас у Белом двору традиционални Васкршњи пријем за више од 1.000 дјеце без родитељског старања, са тешкоћама у интелектуалном развоју и дјеце из социјално угрожених категорија.
Пријем за дјецу у Белом двору (Фото: Танјуг/НЕмања Јовановић) -
Пријем за дјецу у Белом двору (Фото: Танјуг/НЕмања Јовановић)

Престолонасљедник Александар Карађорђевић рекао је да је овај традиционалан пријем који се организује уочи Васкрса добар повод да се у Белом двору окупи велики број дјеце из цијеле земље и да је због тога веома срећан.

- Ово је диван догађај, скоро 1.000 дјеце данас ће посјетити Бели двор и имаће прилику да ужива у добром програму, дружењу и да се радује поклонима које смо им припремили - рекао је престолонасљедник Карађорђевић.

Принцеза Катарина Карађорђевић је окупљеној дјеци и њиховим пратиоцима пожељела добродошлицу и истакла да је врло срећна због још једног традиционалног Васкршњег пријема у Белом двору и нагласила да сва дјеца за њу имају само једно питање.

- Питају ме гдје ми је круна. Ја им кажем - ту је, у мом срцу! Без љубави нема ништа. Ово овдје није само наша кућа, већ и ваша. Ви сте овдје увијек добродошли - поручила је принцеза Катарина Крађорђевић окупљенима.

Принцеза Катарина је додала да јој је жеља да свако дијете изађе са Двора са искреним осмијехом на лицу и радошћу у срцу.

Пријемима који су подијељени у три групе, од 10, 12 и 15 часова, присуствује и викар патријарха српског Порфирија, епископ топлички Петар, док је прву групу дјеце поздравио и министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Никола Селаковић, а другу амбасадорка Грчке у Србији Мариа Леванти.

Организацију пријема је помогла хуманитарна организација "Лајфлајн" из Чикага, већи број привантих компанија, појединци, као и амбасаде Белгије, Шпаније, Јапана, Хрватске, Словачке, Финске и Грчке.

На списку донатора су и Међународни клуб жена и Грчко пословно удружење у Србији.