latinica  ћирилица
25/04/2024 |  15:24 ⇒ 16:47 | Аутор: СРНА

Бјелица: Наводи о наоружавању Срба су чиста бесмислица

Начелник Сокоца Милован Бјелица рекао је да су наводи о наоружавању Срба на Сокоцу и подручју Романије чиста бесмислица и позвао становништво да не насједа на неистине које износи министар одбране у Савјету министара Зукан Хелез.
Милован Бјелица - Фото: СРНА
Милован БјелицаФото: СРНА

Бјелица је рекао Срни да одговорно тврди да на подручју Сокоца нема никаквог наоружавања, те истакао да Срби нису народ који започиње ратове.

- Ми ратове завршавамо - поручио је Бјелица.

Он је навео да би први пријавио уколико би сазнао да неко врши наоружавање на Сокоцу.

- Једино што сам чуо је то да поједини директори купују ловачке пушке и дају десетине хиљада евра за њих, али они лове са утицајним Бошњацима из Сарајева, тако да не вјерујем да ту има проблема - рекао је Бјелица.

Алтернативна телевизија јуче је објавила да међународна заједница има план да се до 2. маја створи велика тензија и пласира што више лажних информација о наоружавању великог броја Срба спремних на сукобе, а главни сарадник у томе им је министар одбране у Савјету министара Зукан Хелез.

Позивајући се на добро обавијештене изворе, АТВ наводи да се најновија пропаганда огледа у тврдњама да се по Сокоцу и Хан Пијеску наоружавају Срби како би дошло до инцидената уочи сједнице Генералне скупштине УН због чега су припадници ЕУФОР-а присутни у ове двије општине.