latinica  ћирилица
25/04/2024 |  15:49 ⇒ 15:52 | Аутор: РТРС

Предложен притвор за 11 лица ухапшених у акцији "Рома"

Окружно јавно тужилаштво Приједор предложило је притвор за 11 лица ухапшених у акцији "Рома" усмјереној на откривање организованих група које се баве прометом дроге, док су три лица пуштена да се бране са слободе, рекао је Срни главни тужилац овог тужилаштва Младен Митровић.
Дрога - Приједор - Фото: Уступљена фотографија
Дрога - ПриједорФото: Уступљена фотографија

Митровић је навео да је рочиште у Окружном суду у Приједору још у току и да се чека одлука суда о приједлогу притвора.

Према његовим ријечима, разлози за притвор су бојазан да ће осумњичени уништити, сакрити, измијенити или фалсификовати доказе или трагове важне за кривични поступак или ометати кривични поступак утицајем на свједоке, саучеснике или прикриваче, да ће поновити или довршити покушано кривично дјело и да ће пуштање на слободу резултовати стварном пријетњом нарушавања јавног реда.

Прије два дана у овој акцији слободе су лишена лица чији су иниицјали В.В, Д.Р, О.К, Д.Ј, Г.Х, Д.К, Б.С, М.Ј, И.Л, М.К. и Д.В. из Приједора, Б.К. из Бањалуке, С.М. из Модриче и М.У. из Градишке.

Претресима који су тог дана извршени на 13 локација у Приједору и једној у Бањалуци, као и активностима које су реализоване у претходном периоду, будући да акција траје од јула прошле године, пронађена је лабораторија за узгој марихуане са 209 стабљика индијске конопље, 18,6 килограма марихуане, 1,24 килограма кокаина и 790 грама хашиша.

Пронађено је и шест аутоматских пушака, пиштољ, моторно возило, већи број мобилних телефона, дигиталне ваге за прецизно мјерење, новац и други предмети који се доводе у везу са кривичним дјелима.

Из Окружног суда у Приједору најавили су да ће објавити саопштење након што се оконча рочиште на којем се одлучује о притвору.