latinica  ћирилица
25/04/2024 |  20:26 ⇒ 20:27 | Аутор: РТРС

Саша Глигорић нови предсједник бањалучког СПС-а

У Бањалуци је одржана градска изборна скупштина Социјалистичке партије Српске, на којој је биран градски одбор СПС-а, а за предсједника одбора је изабран Саша Глигорић, који је и директор Казнено - поправног завода Бањалука.
Изборна скупштина СПС-а - Фото: РТРС
Изборна скупштина СПС-аФото: РТРС

Предсједник СПС-а Горан Селак честитао је данашњи избор Саши Глигорићу и свим члановима градског одбора.

- Амбиције СПС подударају се са амбицијама Бањалуке, али Републике Српске. Да будемо отворени, савремени, окренути будућности, напретку. Увјерен сам да смо данас изабрали одличну структуру људи који ће водити градски одбор СПС-а у Бањалуци у наредном периоду. Наш циљ је да свакодневно будемо на услузи свим бањалучанима рјешавајући њихове реалне потребе и захтјеве. Остајемо на курсу народних политика које подразумијевају борбу за срећно и уређено друштво, раст плата и пензија, запошљавање и останак младих у Српској. СПС је партија будућности заснована на исправним вриједностима - изјавио је данас лидер партије Горан Селак.

Саша Глигорић, рођени бањалучанин, је дипломирани правник са положеним правосудним испитом и један је од оснивача СПС-а. Живи у Бањалуци, ожењен је и отац двоје дјеце. Директор је Казнено - поправног завода Бања Лука.

- Захваљујем се свим делегатима на указаном повјерењу, као и предсједнику партије Горану Селаку, који је увијек са нама и са својим народом. СПС ће тек доказати свој политички потенцијал у Бањалуци. Окупљамо младе, образоване и вриједне људе који желе да мијењају своје окружење у позитивном смјеру. На том путу има мјеста за све, зато су у СПС добро дошли сви којима је Бањалука изнад свега - рекао је предсједник ГрО СПС Бањалука Саша Глигорић.

Делегати изборне скупштине СПС Бањалука подржали су др Николу Шобота за градоначелника Бањалуке. Шобот је присуствовао вечерашњој скупштини СПС Бањалука.