latinica  ћирилица
25/04/2024 |  20:28 ⇒ 26/04/2024 | 11:43 | Аутор: РТРС

Бањалука у знаку пливања - Међународни пливачки митинг "22. април" (ВИДЕО)

Бањалука је ових дана у знаку пливања. Климент Колесњиков, Јулија Ефимова, само су неки од пливача, који ће наступити Међународном пливачком митингу "22. април".
Пливачки митинг - Фото: РТРС
Пливачки митингФото: РТРС

Међународни пливачки митинг у организацији "22. априла" одржаће се по 18. пут, а наступиће 550 пливача из свих крајева свијета, а међу њима и пливачи из Русије који нису у могућности да наступају на међународној сцени. Један од учесника биће свјетски рекордер на 50 метара леђно Климент Колесников, као и вишеструка шампионка Јулија Јефимова.

У Бањалуку су први стигли чланови националног тима Холандије. Највеће пливачке звијезде ове земље припремају се на неколико локација, а у Српску су стигле четири пливачице и три пливача са тренером из репрезентације Чејсом Робинсоном.

- У Бањалуци смо већ неколико дана, а ту смо на позив људи из 22. априла, које смо упознали на зимском кампу. Први утисци су нам одлични, базен је одличан и имамо све потребне услове да тренирамо. Видио сам и листу учесника и морам рећи да нас чека квалитетно такмичење. Чека нас олимпијада и сви почињу припреме за Париз - истиче тренер у репрезентацији Холандије Кејс Робертсон.

Пливачки митинг у организацији 22. априла одржаће се у суботу и недјељу, а финална такмичења оба дана од 17 часова и 30 минута преносиће Радио телевизија Републике Српске.