latinica  ћирилица
26/04/2024 |  12:18 ⇒ 12:28 | Аутор: СРНА

Прехрамбени и хигијенски производи за Дневни центар удружења "Нова генерација"

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић донирао је прехрамбене и хигијенске производе Удружењу "Нова генерација" које ради на заштити и унапређењу права дјетета са фокусом на борбу против насиља над дјецом.
Директор Удружења "Нова генерација" Саша Рисојевић - Фото: СРНА
Директор Удружења "Нова генерација" Саша РисојевићФото: СРНА

Донација ће бити утрошена за потребе Дневног центра које је Удружење основало као сигурно мјесто гдје се адекватно и интервентно реагује на акутни проблем дјетета, обезбјеђује приступ услугама социјалне и здравствене заштите, школском систему, пружа психосоцијална помоћ и подршка, те обезбјеђују остале услуге које су важне за задовољавање потреба дјеце.

Директор Удружења "Нова генерација" Саша Рисојевић захвалио је премијеру и Влади Републике Српске што су их и ове године подржали и омогућили да корисници имају квалитетнију услугу, имајући у виду да се у Дневном центру мјесечно припреми више од 700 оброка.

- Услуге Дневног центра на годишњем нивоу користи више од 100 дјеце. Дневни центар ради већ 13 година и до сада је наше услуге користило више од хиљаду дјеце. Радимо и са младима до 26 године који имају потребу за нашим услугама да би полако изашли из система социјалне заштите - рекао је Рисојевић.

Он је навео да осим Дневног центра функционише и савјетовалиште за дјецу као и савјетодавна линија "Плави телефон" коју мјесечно позове и до 1.200 дјеце из цијеле Републике Српске.

- Сваке седмице имамо једну до двије пријаве сумње на насиље. У току прошле године је било око 17.000 позива - рекао је Рисојевић.

Он је навео да Удружење "Нова генерација" сарађује са Центром за социјали рад, а дио средстава обезбјеђују и посредством међународних донатора.