latinica  ћирилица
26/04/2024 |  18:55 ⇒ 27/04/2024 | 07:52 | Аутор: РТРС

Бошњачким политичарима Српска крива за све - трагикомичан иступ Конаковића (ВИДЕО)

Трагикомачин је иступ Елмедина Конаковића који је оптужио предсједника Српске Милорада Додика и његове сараднике за хапшења у Федерацији - каже министар финасија и трезора у Савјету министара Срђан Амиџић. У својој параноји, Конаковић је окривио и Србију за наводно угрожавање безбједносног сектора у том ентитету.
Сарајево - Фото: РТРС
СарајевоФото: РТРС

Обрушио се и на тужиоце који раде на том предмету, због чега су му из њиховог Удружења одговорили да непримјерено користи позицију министра да дискредитује и угрожава незавиосност тужилаца.

Огласио се и ВСТС да је непримјерена Конаковићева изјава о раду правосудних институција и да се то може сматрати као покушај притиска на рад правосуђа.

Иначе, нарко картел Тито и Дино, који дјелује из Дубајиа, према међународним полицијским наводима пере "прљави" новац од продаје наркотика преко сарадника у Федерацији.

Криптоване-пословне везе свјетски познатог нарко-картела Тито-Дино са полицијским званичницима и бизнисменима из Сарајева, новац од дроге искоришћен за куповину полицијских уноформи, хапшења, судски процес у најави-све је то ако питате Елмедина Конаковића напад на федерални, безбједносни систем.

Недовољно јако па потеже тежи аргумент, да је у позадини кобног плана према којем је главни сарадник Едина Гачанина на Балкану, ни мање ни више него Додик.

- Зашто, зато што Додик никада лошије није стајао, наравно да му смета ово што ми радимо, наравно да смо политиком на бх. сцени потпуно девастирали тај концепт сукоба, у којом сецесионисти стоје лошије него икад, у којем су изоловани, у којем плате добијају од поштара, нормално да му је мука од тога што ми радимо - рекао је Конаковић, који је и предсједник НиП.

Одавно се бошњачки политичари буде и лијежу с мишљу да су Додик и Република Српска криви за све.

И саобраћајни колапс у Сарајеву, штрајк рудара, изливање ријека али окривити Србију за "прљавштину" у сопственом дворишту односно правосудно-полицијску монтажу како то каже Конаковић, тешко може да се објасни.

- Долазим до закључка је он стварно имао везе са шефом нарко картела, те да је због коришћења недозвољених супстанци повезао нас из Републике Српске са дешавањима у ФБиХ. То је сулудо - нагласио је Срђан Амиџић, министар финасија и трезора у Савјету министара.

Од када су прије три дана почела хапшења и претреси по Сарајеву и Зеници, Елмедин Конаковић одржао је двије прес конференције, плус један објављен пост на Фејсбуку.

Непрестано је понављао да се никада није срео у Дубајиу са Едином Гачанином.

Тешко оптужује Тужилаштво БиХ да му "пакује" аферу и стаје у заштиту ухапшеног бизнисмена Горана Мемије за кога медији тврде да је добио од картела 320.000 евра.

- Користећи говорницу министарства, неаргументованим изјавама министар Конаковић доводи поступајуће тужиоце у актуелним предметима у негативан контекст али и покушава да утиче на исход тих случајева - наведено је у саопштењу Удружења тужилаца ФБиХ.

Од 23 ухапшених у полицијској акцији "Црна кравата два", рађеној у сарадњи са америчким ФБИ и ЕВРОПОЛ-ом троје је задржано у притвору, на слободи су директор ФУП и шеф федералних специјалаца.

Десет лица је под мјерама забране.

- Организовали су групу људи све ради стицања противправне-имовинске користи, а која се огледала у прибављању нелегалних новчаних средстава у њима познатом износу. Организатори су вршили прање новца које потиче из илегалне трговине дрогом нарко-картела "Тито Дино" широм свијета - истакао је Сањин Куленовић, тужилац Тужилаштва БиХ.

Рамо Исак, министар унутрашњих послова ФБиХ изјаве тужиоца у Тужилаштву БиХ назвао је смијешним.

- Жалосно, ја да сам тужилац било ме стид да изађем пред медије да објасним грађанима шта сам говорио - казао је Исак.

Индикативно је да је неколико дана пред хапшења, лидер СДА Бакир Изетбеговић, образлажући зашто се неће одазвати позиву на Бошњачки сабор рекао да не жели никакав контакт са Елмедином Конаковићем све док се не разријеше озбиљне оптужбе да је имао везе са нарко картелом документоване у скај апликацији.