latinica  ћирилица
26/04/2024 |  19:26 ⇒ 20:12 | Аутор: РТРС

Бањалука у наредна два дана у знаку пливања (ВИДЕО)

Бањалука ће предстојећег викенда бити у знаку пливања. Свјетски позната имена биће дио 15. Међународног пливачког митинга који организује пливачки клуб 22. Април.
Пливачки митинг у Бањалуци - Фото: РТРС
Пливачки митинг у БањалуциФото: РТРС

Све је спремно за 15. међународни митинг. Бањалука ће угостити око 550 такмичара из 13 земаља, а међу њима и руски пливачи који на међународној сцени нису наступили двије године. Међу њима су свјетски рекордер на 50 метара леђно Климент Колесников и сребрни у дисциплини делфин са свјетског првенства 2019. године Андреј Минаков.

- Ово је прво такмичење на којем учествујемо ван Русије. Задовољан сам условима на базену и надам се добрим резултатима у Бањалуци - рекао је Колесников.

- Драго ми је што сам овдје и надам се да ће све проћи како треба. Желим да се захвалим домаћинима што су угостили пливаче Руске Федерације, који ће послије дуге паузе поново такмичити на међународном такмичењу и драго ми је што ћу се моћи такмичити под обилјежјима своје земље - навео је Минаков.

Руски пливачи нису крили задовољство пријемом у највећем граду Републике Српске.

- Драго ми је што сам дошла у Бањалуку. Први утисци су позитивним а видјећемо какве ћу резултате постићи овде, послије недавно завршеног домажег шампионата - истакла је Јевгенија Чикунова.

- Надам се да ће пливачи, који нису постигли свој максимун на првенству Русије, да ће сада показати бољу форму и резултате - изјавио је тренер пливачке репрезентације Русије Сергеј Чепик.

За Бањалуку и Републику Српску значајна је посјета такмичара из пријатељске Русије и ово је прилика да град и република покажу да су сви људи добродошли.

Пливачки митинг у организацији 22.априла одржаће се у суботу и недјељу, а финална такмичења оба дана од 17 часова и 30 минута преносиће Радио телевизија Републике Српске.