latinica  ћирилица
29/04/2024 |  13:05 ⇒ 15:22 | Аутор: РТРС

У Суду БиХ наставак суђења Додику и Лукићу; Поступак који има за циљ да уклони предсједника Српске (ВИДЕО)

У Суду БиХ настављен је судски процес против предсједника Републике Српске Милорада Додика и вршиоца дужности директора Службеног гласника Милоша Лукића пред Судом БиХ.
Додик у Суду БиХ - Фото: СРНА
Додик у Суду БиХФото: СРНА

Да неко жели да сачува ову земљу, зауставио би овај циркус у Суду БиХ, рекла је Сњежана Новаковић Бурсаћ делегат српског народа у Дому народа Парламентарне скупштине БиХ.

- Људи у правосуђу су постали алатке, спровођења туђих намјера. Ствари су веома јасне. Предсједник Републике Српске Милорад Додик јесте наша најјача политичка фигура, али он исто тако само спроводи вољу народа, од чије стране је легитимно изабран - напомиње Новаковић Бурсаћ, за РТРС испред Суда БиХ, гдје се воде процеси против Додика и Лукића због наводног непоштовања одлука Кристијана Шмита.

Ово је поступак који има за циљ да уклони предсједника Републике Српске Милорада Додика, са оне функције на којој је, јер га је бирао народ, рекао је испред Суда БиХ предсједник Одбора за заштиту права Срба у Федерацији БиХ Ђорђе Радановић.

Судски процес пред Судом БиХ покренут је због, наводног, непоштовања одлука Кристијана Шмита.

Након завршетка данашњег суђења биће одржана конференција за новинаре предсједника Српске Милорада Додика, коју такође можете пратити на РТРС, нашем порталу и Јутјуб каналу.