latinica  ћирилица
09/05/2024 |  09:18 ⇒ 12:46 | Аутор: sputniknews.com

Путин: Никоме нећемо дозволити да нам пријети, наше стратешке снаге увијек су у приправности (ВИДЕО)

Русија ће чинити све да не дође до свјетског сукоба, али нећемо никоме дозволити да нам пријети. Наше стратешке снаге су увијек у приправности, поручио је предсједник Русије Владимир Путин.
Владимир Путин (Фото: EPA-EFE/MIKHAEL KLIMENTYEV / SPUTNIK / KREMLIN POOL MANDATORY CREDIT) -
Владимир Путин (Фото: EPA-EFE/MIKHAEL KLIMENTYEV / SPUTNIK / KREMLIN POOL MANDATORY CREDIT)

Он је свим грађанима честитао Дан побједе и подсјетио да је судбина човјечанстава рјешавана у величанственим биткама које су одиграле код Москве, Курста, Севастопоља.

- Наши очеви и дједови су заштитили домовину и уништили нацизам, ослободили народе Европе. Русија поштује храброст свих војника антихитлеровске коалиције - рекао је Путин.

Навео је да се у првим годинама Великог отаџбинског рата СССР борила сама против нацизма, јер је читава Европа радила у корист Хитлера.

- Данас, међутим, покушавају да искриве истину о Другом свјетском рату, јер истина смета онима који желе граде колонијалну политику на лажи. Реваншизам и изругивање над историјом, правдање нацизма - све је то дио заједничке политике западних елита с циљем распиривања нових сукоба - рекао је он.

Додаје да Русија одбацује претензије било које државе или алијансе на изузетност.

- Знамо чему води неумјереност таквих амбиција - навео је руски предсједник и упозорио да Запад покушава да покрене нове сукобе у свијету, међунационална непријатељства и да кочи суверене центре развоја.

Сви учесници СВО су наши хероји, ми се клањамо пред вашом одлучношћу - поручио је руски предсједник.

- Заједно ћемо осигурати слободну и безбједну будућност Русије, Дан побједе уједињује све генерације - поручио је Путин и говор завршио ријечима: "За побједу! За Русију! Ура".