latinica  ћирилица
10/05/2024 |  09:02 ⇒ 09:03 | Аутор: СРНА

Суви и мјестимично мокри коловози

Саобраћај се на већини путева у Републици Српској и Федерацији БиХ /ФБиХ/ одвија по сувим и мјестимично мокрим коловозима, а у котлинама и дуж ријечних токова, као и у вишим предјелима јутарња магла смањује видљивост, те се возачима савјетује опрезна вожња, саопштено је из Ауто-мото савеза Републике Српске.
Суви коловози - Фото: РТРС
Суви коловозиФото: РТРС

На магистралном путу Бијељина-Брчко данас ће од 7.00 до 17.00 часова у рејону Доње Чађавице бити извођени радови на уређењу магистралног пута, те ће се саобраћај одвијати наизмјенично, једном траком.

Поводом обиљежавања Дана сјећања на жртве усташког злочина - геноцида у концентрационом логору Јасеновац и његовом највећем стратишту Доњој Градини, забрањен је превоз експлозивних материја у друмском саобраћају на подручју општина Козарска Дубица и Градишка од сутра од поноћи до недјеље, 12. маја до 24.00 часа, на дионицама магистралног пута Нови Град два-Костајница, Костајница-Козарска Дубица један, Козарска Дубица један-Козарска Дубица два, Козарска Дубица два-Драксенић, Драксенић-гранични прелаз Градина, Драксенић-Врбашка један, Врбашка један-Врбашка два, Врбашка два-Чатрња, Чатрња-Градишка, те Козарска Дубица један-Приједор један.

Због бушачко-минерских радова повремено ће бити обуставаљан саобраћај на дионици магистралног пута Љубогошта-Сумбуловац-Подроманија, на локалитету каменолома "Рогоушићи" у мјесту Пале, у трајању од пет до седам минута.

На дијелу магистралног пута Подроманија-Доња Љубогошта, на локалитету Хан Дервента, општина Пале, због минерских радова повремено ће бити обустављан саобраћај два пута дневно пет до седам минута.

Због минирања на каменолому "Грапска-Костајница" до 8. јула биће привремених обустава саобраћаја у мјесту Костајница на дионици регионалног пута Добој-Модрича.

На магистралном путу Саставци-Устипрача, због оштећења моста, саобраћај се одвија једном траком.

Због рехабилитације магистралног пута Нова Топола-Клашнице један измијењен је режим у одвијању саобраћаја до 12. јуна.

На магистралном путу Хан Пијесак два-Соколац до 31. децембра измијењен је режим саобраћаја због рехабилитације ове дионице.

На дионици магистралног пута Добро Поље-Миљевина саобраћај се одвија успорено, једном траком, наизмјеничним пропуштањем возила.

Због реконструкције магистралног пута дионице Брод на Дрини /Фоча/-Хум /Шћепан Поље/ измјењен је режим у одвијању саобраћаја.

Ради укључивања и искључивања механизације ангажоване на изградњи ауто-пута на Коридору "Пет це" од моста Руданка до тунела Путниково брдо два, измијењен је режим саобраћаја на дионици магистралног пута Руданка-Добој.

На магистралном путу Градишка-Козарска Дубица, на улазу у Орахову, због активираног клизишта, саобраћај се одвија успорено.

Због радова на магистралном путу Рача-Бијељина у рејону Балатуна саобраћај се одвија успорено једном траком. На истом путном правцу, због оштећења коловоза и повећане фреквенције теретних возила, неопходна је опрезна вожња.

Због бушачко-минерских радова до 12. маја биће обустављан саобраћај на магистралном путу Сарајево-Фоча на дионица Трново-Миљевина у кањону ријеке Бистрице између 7.00 и 16.00 часова два пута по пет до седам минута.

Због рехабилитације магистралног пута Градишка-Нова Топола-Клашнице и изградње три кружна тока на дионици Клашнице један-Нова Топола, измијењен је режим у одвијању саобраћаја.

Режим у одвијању саобраћаја измијењен је и због изградње кружне раскрснице на споју магистралних путева Градишка-Нова Топола и Чатрња-Градишка.

На регионалном путу Укрина-Горња Вијака, због активираних клизишта, саобраћај се одвија једном траком, наизмјеничним пропуштањем возила.

Забрањен је саобраћај за теретна возила укупне масе преко 30 тона на дионици магистралног пута Клашнице два-Шарговац у мјесту Трн.

На Мосту краља Александра у општини Рудо на правцу Бродар-граница /Рудо/ забрањен је саобраћај за моторна возила укупне масе преко 10 тона, док се за путничка возила ограничава брзина кретања на 20 километара на час.

На дионици магистралног пута Брод на Дрини-граница БиХ /Црна Гора/ Шћепан Поље/ забрањен је саобраћај за сва возила чија укупна маса прелази 16 тона.

Због санације на магистралном путу Немила-Лашва возила сваког дана осим недјеље од 7.00 до 17.00 часова саобраћају наизмјенично, једном траком.

На граничним прелазима нема дужих задржавања.

На граничном прелазу Каракај код Зворника забрањен је саобраћај за возила преко пет тона највеће дозвољене масе, те се преусмјеравају на нови мост Братољуб у Братунцу и на гранични прелаз Рача, док аутобуси могу да користе Шепак.