latinica  ћирилица
10/05/2024 |  15:38 | Аутор: РТРС

Вулин и јерусалимски патријарх Теофил трећи: КиМ су српски Јерусалим

Потпредсједник Владе Републике Србије Александар Вулин обавио је данас телефонски разговор са Његовом Светошћу патријархом јерусалимским Теофилом трећим у коме је патријарх јерусалимски поручио да су Косово и Метохија неотуђиви дио Србије и српски Јерусалим и да јерусалимска патријаршија не подржава чланство Косова у Савјет Европе, те да је јерусалимска патријаршија независна, да има своје ставове и погледе.
Александар Вулин (фото: TANJUG / OMK MUP REPUBLIKE SRBIJE / ANTON ANTANASIJEVIC) -
Александар Вулин (фото: TANJUG / OMK MUP REPUBLIKE SRBIJE / ANTON ANTANASIJEVIC)

Његова Светост патријарх јерусалимски Теофил трећи истакао је приликом разговора са потпредсједником Владе Србије Александром Вулином да јерусалимска патријаршија чврсто подржава територијални интегритет Србије. Патријарх јерусалимски Теофил трећи је посебно нагласио да јерусалимска патријаршија не подржава чланство лажне државе Косово у Савјет Европе.

Патријарх јерусалимски замолио је Вулина да српском народу на Косову и Метохији пренесе пуно поздрава уз констатацију да су Косово и Метохија срце Србије и српски Јерусалим.

Његова Светост је упутила поздраве српском предсЈеднику Александру Вучићу, уз жеље за даљи напредак Србије.

Патријарх јерусалимски Теофил трећи истакао је да су српски и грчки народ, братски, православни народи и да снагу српског и грчког пријатељства нико и ништа не може уништити.

Вулин истакао је приликом разговора са Нјеговом Светошћу да Србија високо цијени став уваженог патријарха јерусалимског да су Косово и Метохија неотуђиви дио Србије. Вулин је изразио је личну захвалност Његовој Светости за исказану храброст и чврсту досљедност.