latinica  ћирилица
12/05/2024 |  11:37 ⇒ 11:38 | Аутор: СРНА

Савјет министара о измјени одлуке о именовању Kоординационог тијела за Tрговску гору

Савјета министара одржаће сутра сједницу на чијем је дневном реду приједлог одлуке о измјени одлуке о именовању чланова Координационог тијела БиХ за проблематику одлагања радиоактивног отпада и истрошеног нуклеарног горива на Трговској гори.
Савјет министара - Фото: РТРС
Савјет министараФото: РТРС

Министри би о овој тачки дневног реда требало да расправљају на приједлог Министарства спољне трговине и економских односа.

Министарство спољних послова на дневни ред доставило је Нацрт основа за закључивање Споразума између Савјета министара и Популационог фонда УН, а Министарство безбједности приједлог одлуке о оснивању Интерресорне радне групе за праћење примјене документа "Безбједносна политика БиХ".

Теме за ову сједницу су и приједлог одлуке о формирању Савјетодавног вијећа за имплементацију Проширеног парцијалног споразума Савјета Европе о успостављању културних рута за БиХ, те Приједлог правилника о измјенама Правилника о Савјету за безбједност саобраћаја.

Министарство спољне трговине и економских односа доставило је информацију о предузетим корацима за рјешавање дискриминације страних фармацеутских компанија у вези са листом лијекова на кантоналном нивоу, те Анализу спољнотрговинске размјене БиХ за 2023. годину.

На дневном реду је и информација о статусу Пројекта дигитализације јавних радиотелевизијских сервиса у БиХ, на приједлог Министарства транспорта и комуникација у Савјету министара.

Сједница Савјета министара биће одржана у згради заједничких институција БиХ са почетком у 14.00 часова.