latinica  ћирилица
12/05/2024 |  14:39 ⇒ 14:40 | Аутор: СРНА

Одређен једномјесечни притвор Слободану Милетићу

Основни суд у Приштини одредио је једномјесечни притвор Србину Слободану Милетићу, који је прије два дана ухапшен на пункту Јариње, рекла је његов адвокат Јелена Кривокапић.
Полиција - Фото: СРНА
ПолицијаФото: СРНА

Она је додала да је суд прихватио захтјев специјалног тужиоца који је тражио притвор и најавила да ће сутра ујутру поднијети жалбу Апелационом суду.

Кривокапићева је навела да образложење још није прочитала јер је због брзине одвијања процеса прихватила да прими рјешење на албанском језику.

- Али, већ знам о чему се ради јер је судија на рочишту излагао и рекао је да, иако мени нису могли да доставе никакав доказ, осим једне фотографије на којој се ништа не види, они имају доказе који тренутно, у овој фази поступка не могу да ми дају - рекла је Кривокапићева.

Она је навела да се договорила са тужиоцем да у току сљедеће седмице оде лично код њега, када ће јој, како је обећао, дати све доказе којима Тужилаштво располаже, преноси Косово онлајн.

Кривокапићева је рекла да се Милетић терети за четири кривична дјела - угрожавање лица под међународном заштитом, противуставно дјеловање, учествовање у скупу која чине кривична дјела и хулиганство и напад на службена лица.

Канцеларија за Косово и Метохију саопштила је када је Милетић ухапшен да је он приведен под изговором да је учествовао у протестима Срба на сјеверу Косова и барикадама, упркос чврстим гаранцијама ЕУ и САД од 28. децембра 2022. године да неће бити прогона и одмазде над Србима због тога што су изражавали незадовољство усљед окупације сјевера Косова.