latinica  ћирилица
12/05/2024 |  15:31 ⇒ 19:55 | Аутор: СРНА

Мандић: Не сумњајте у сународнике, вршимо притисак да Спајића зауставимо у опасној намјери

Предсједник Скупштине Црне Горе Андрија Мандић рекао је данас у Доњој Градини да врше притисак на Владу да одустане од подршке о резолуцији о Сребреници у Генералној скупштини УН и да ће заједно са СПЦ урадити све што је њиховој моћи да зауставе премијера Милојка Спајића у тој опасној намјери.
Андрија Мандић (Танјуг/Зоран Жестић) - Фото: ТАНЈУГ
Андрија Мандић (Танјуг/Зоран Жестић)Фото: ТАНЈУГ

Мандић је окупљенима поручио да као предсједник једне српске политичке националне организације, као Србин из Црне Горе, има обавезу да пренесе браћи да не брину и не сумњају у сународнике из Црне Горе.

Он је рекао да ће наставити да врше притисак да се одустане од подршке резолуцији, истакавши да нису везани ни за какаве фотеље, нити за било шта друго.

- Воде различите прљаве кампање и од оних за које се најмање то могло очекивати. Али би жељели да имамо ваше разумијевање, ових невиних душа које се налазе иза нас, да знају да ми нећемо дозволити, да је то црвена линија, да се поново врати на власт онај који нас је дискриминисао, који је уништавао српство у Црној Гори - истакао је Мандић.

Према његовим ријечима, урадиће све што је у њиховој моћи заједно са Црквом, браћом, уједињени као српски политичари и српски народ да зауставе премијера Спајића у једној лошој и опасној намјери.

- Нећемо дозволити, то је она црвена линија, да онај ко нас је тлачио, понижавао, који је желио да не живимо у Црној Гори, да преузме ту државу - истакао је Мандић.

Он је подсјетио да је српски народ у Црној Гори свашта прошао, да су му разбили заједничку државу са Србијом, протјерали српски језик, пријетили да ће тракторима протјерати у Србију, вршили дискриминацију и насилну асимилацију, а када су ударили на Цркву и светиње тада се све промијенило.

Мандић је навео да се то није промијенило онако како би желио српски народ, али да ипак јесте много тога од 30. августа 2020. године, те појаснио да су до сада подржавали ову владу зато што је била алтернатива човјеку који је био симбол антисрпства у читавом региону.

Истакао је и да му је припала велика част да се на мјесту страшног злочина, на дан Светог Василија Тврдошког и Острошког, у име Црне Горе, свих њених грађана и народа поклони жртвама страшног геноцида.

- Овдје се десио геноцид и тај геноцид по својој размјери може да се мјери са Аушвицом и Треблинком - рекао је Мандић и додао да је и раније долазио да би се поклонио сјеним великомученика јасеновачких.

Мандић је нагласио да је српски идентитет дефинисан са косовским завјетом и са овим највећим подземним градом.

- Те двије координате дефинишу идентитет српског народа и ми Срби треба да се држимо сложно имајући разумијевања једни за друге - закључио је Мандић.