latinica  ћирилица
12/05/2024 |  19:16 ⇒ 19:17 | Аутор: СРНА

Београд: Саслушани осумњичени за припремање убиства

Петорица осумњичених за припремање тешког убиства саслушана су у Вишем јавном тужилаштву у Београду које је потом предложило да им буде одређен притвор.
Више jавно тужилаштво у Београду - Фото: ТАНЈУГ
Више jавно тужилаштво у БеоградуФото: ТАНЈУГ

Осумњичена су лица Никола П. /25/, Милан И. /31/, Богдан П. /31/, Филип К. /30/ и Саша К. /32/.

Осумњичени су се на саслушању бранили ћутањем, односно искористили су законско право да не износе одбрану, осим Богдана П. који је негирао извршење кривичног дела, саопштено је из Вишег јавног тужилаштва.

Након саслушања, тужилаштво је предложило одређивање притвора осумњиченима да не би утицали на свједоке, поновили кривично дјело и да не би дошло до узнемирења јавности.

Петорка се сумњичи да су од почетка фебруара до 10. маја 2024. године заједно, са умишљајем, набављали средства за извршење кривичног дјела тешко убиство на штету једног лица, договарали се, планирали и организовали његово извршење.

Сумња се да је Филип К. окупио остале осумњичене и додијелио им тачно одређене задатке с циљем извршења кривичног дјела, да су изнајмили три "штек стана" на Врачару, затим возило у рентакар агенцији, те опсервирали локацију на којој је планирано извршење кривичног дјела, преносе београдски медији.

Милан И. осумњичен је да је био задужен да продајом кокаина прибави новчана средства потребна за припрему и организовање кривичног дјела. Набавили су, како се наводи, пиштољ, који су испробавали у Великом селу, у њивама иза Дунава.

Полиција је 10. маја спријечила осумњичене у извршењу припреманог кривичног дјела.

У саопштењу се наводи да је код Николе П. приликом хапшења пронађен пиштољ у којем је био један метак, док се у оквиру налазило још 13 метака, а у гаражи породичне куће Милана И. пронађено је 73,26 грама кокаина и вагица за прецизно мјерење.

Никола П. осумњичен је за недозвољену производњу, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја, а Милан И. неовлаштену производњу и стављање у промет опојних дрога.

Против свих осумњичених биће предузете доказне радње због сумње да су извршили кривично дјело тешко убиство.