latinica  ћирилица
13/05/2024 |  07:37 | Аутор: РТРС

Савјет министара о измјени одлуке о именовању Координационог тијела заТрговску гору

Савјета министара одржаће данас сједницу на чијем је дневном реду приједлог одлуке о измјени одлуке о именовању чланова Координационог тијела БиХ за проблематику одлагања радиоактивног отпада и истрошеног нуклеарног горива на Трговској гори.
Заједничке институције БиХ - Фото: РТРС
Заједничке институције БиХФото: РТРС

Министри би о овој тачки дневног реда требало да расправљају на приједлог Министарства спољне трговине и економских односа.

Министарство спољних послова на дневни ред доставило је Нацрт основа за закључивање Споразума између Савјета министара и Популационог фонда УН, а Министарство безбједности приједлог одлуке о оснивању Интерресорне радне групе за праћење примјене документа "Безбједносна политика БиХ".

Теме за ову сједницу су и приједлог одлуке о формирању Савјетодавног вијећа за имплементацију Проширеног парцијалног споразума Савјета Европе о успостављању културних рута за БиХ, те Приједлог правилника о измјенама Правилника о Савјету за безбједност саобраћаја.

Министарство спољне трговине и економских односа доставило је информацију о предузетим корацима за рјешавање дискриминације страних фармацеутских компанија у вези са листом лијекова на кантоналном нивоу, те Анализу спољнотрговинске размјене БиХ за 2023. годину.

На дневном реду је и информација о статусу Пројекта дигитализације јавних радиотелевизијских сервиса у БиХ, на приједлог Министарства транспорта и комуникација у Савјету министара.